Dobře, nedávno tu byl článek o hře, kde se stanete holubem. Bylo to šílený? Bylo a dost, ale dneska vám dokážu, že tohle je rozhodně šílenější.

Vždycky jste si říkali, jaký by asi byl, kdybyste hráli za kozu? Že ne, vážně? Tak vývojáři z 34BigThings o tom snili nejspíš už dlouho, neboť nám právě do early accessu zavítala hříčka herního průmyslu s názvem Goat of Duty.

Váš úkol je v hře v celku prostý, stejně jako nápad celého díla, a tím zabít a nebýt zabit. Vcelku prosté. Ale jak na to, když vlastně budete hrát za kozu? Už vím, dáme kozám mechanickou paži, ve které budou mít zbraň. Geniální.

Ale ne, teď už vážně. Chápu, že hra asi neosloví každého, ale věřím, že své fanoušky si rozhodně najde, neboť odreagovačka by to mohla být vcelku slušná.

Již předevčírem se nám hra ukázala na Steamu v předběžném přístupu za celkem směšný peníz 6,99€, což není moc, avšak hru si můžete až do 17. července koupit ještě o 15 % levněji.

Ze začátku nám hra představila 4 základní herní módy.  Free-For-All, Gun Deathmatch, Herd Wars a Fus Ro Arena. Ptáte se, co znamená poslední ze zmíněných módů? Už podle názvu to má být parodie na Skyrim a vaším úkolem v tomto módu je pomocí fukaru odhodit protivníka do terče na mapě.  

Zároveň nám hra nabídne hned od začátku zajímavý arzenál zbraní, ať už se jedná o kulomet či raketomet, se kterým doslova roztrháte své protivníky na kusy. Avšak to není jediná zbraň, další máte totiž na hlavě. S rozeběhem lze totiž svého protivníka shodit z mapy.

Aby toho nebylo málo a pokud nebavilo vás hrát za "obyčejnou" kozu, tak si vaší kozu můžete hezky upravit po svém.

Hra vám nabídne akci z pohledu třetí osoby a hratelností a rychlostí právě dosti připomíná výše zmíněného Quaka. V aréně se můžete potkat až s 10 hráči... nebo spíše kozami.

Tak co, je tady někdo kdo se vrhne do akce plné koz?