Pomalu, ale jistě se blíží den, kdy opět dostaneme za úkol zajistit přežití lidí v jedné z posledních osad na světě v mrazivých a nebezpečných podmínkách. Pokračování velmi kladně hodnoceného Frostpunku vyjde sice až v létě. Už brzy si ale hru budou moci vyzkoušet někteří hráči.

Uzavřená beta bude probíhat už od 15. do 22. dubna/apríla letošního roku. Umožní hráčům ochutnat část sandboxového režimu nazvanou Utopia Builder Preview. Půjde tedy jen o určitou část zaměřenou na budování města. Pravděpodobně se seznámíme s novinkami v podobě řešení složitých sociálních problémů.

Chcete-li se dostat do uzavřené bety, tak jedinou možností je si Frostpunk 2 předobjednat, a to v digitální Deluxe edici za 67,49€ (cca 1700 Kč). Ta kromě hry obsahuje přístup ke třem DLC (po vydání), možnost zahrát si příběhovou kampaň 72 hodin před uvedením hry na trh, tajemný exkluzivní herní předmět, novelu rozšiřující svět Frostpunku a digitální artbook se soundtrackem.

Frostpunk 2 vyjde šest let po jedničce. Od té doby ve hře uplunula tři desetiletí a ponoří vás ještě hlouběji do postapokalyptické propasti. Kromě vylepšování a rozšiřování města budete řešit také složitá sociální dilemata. Napětí pramení z odlišných představ různých frakcí za zdmi města. Bojují o loajalitu mezi jeho obyvateli a vy se budete muset rozhodnout. Přikloníte se svými rozhodnutími k survivalistické povaze Icebloodů, zastánců přizpůsobení se před rozvojem? Nebo se postavíte na stranu metodických Technokratů, zastánců technologického pokroku? A možná se postavíte na stranu jedné z radikálnějších skupin, které budou ve městě tahat za nitky.

Frostpunk 2 vyjde 25. července/júla 2024 na PC, včetně Game Passu. Verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S budou následovat později.