Nedávný trailer toho z Frostpunku 2 moc neukázal, ale jasné z něho je, že bude ještě ponuřejší než jednička. Pokud stejně jako já toužíte vidět herní záběry, tak se dočkáme na začátku podzimu. Pro polské studio je mezitím důležité externí testování a první prezentace pro novináře v srpnu na Gamescomu. V září pak začne novinářské turné ve Spojených státech.

Vydání plné verze je naplánováno na první polovinu příštího roku, zatím pouze pro PC, ale původní Frostpunk dorazil o rok a několik měsíců později také na PlayStation 4 a Xbox One, takže konzolové verze můžeme čekat i u pokračování budovatelské survival strategie.

Připomeňme, že Frostpunk 2 se odehrává 30 let po prvním díle. Opět se stanete vůdce metropole, která je hladová po zdrojích a jejíž expanze a hledání nových zdrojů energie je nevyhnutelnou realitou. Po éře uhlí se očekává, že dobývání mrazivé země pro těžbu ropy bude novou záchranou toho, co zbylo z lidstva. Změny však nepřicházejí snadno, a ne každý v této nové mnohovrstevnaté společnosti tento nový směr uvítá. Pokračování má jít výrazně nad rámec původní hry, osud města bude opět záviset na vašich rozhodnutích.