Doba páry je pryč a lidstvo se upíná k ropě jako k nejnovější spáse. S novými hrozbami na obzoru však budoucnost města vypadá ještě chmurněji než dříve. Dokládá to také nový trailer, který přibližuje atmosféru.

V pokračování povedené survival strategie budete opět vůdce metropole, která je hladová po zdrojích a jejíž expanze a hledání nových zdrojů energie je nevyhnutelnou realitou. Po éře uhlí se očekává, že dobývání Mrazivé země pro těžbu ropy bude novou záchranou toho, co zbylo z lidstva. Změny však nepřicházejí snadno, a ne každý v této nové mnohovrstevnaté společnosti tento nový směr uvítá.

Zvyšovat napětí a vyvolávat konflikty budou požadavky a očekávání různých frakcí. Ale bude zapotřebí chladnokrevné vlády a machiavelistického přístupu k politice? Vzhledem k tomu, že věčný mráz nadále svírá město a objevují se hrozby zvenčí, budete se muset postarat o to, aby byl váš lid jednotný, cílevědomý a připravený na těžké a nevyhnutelné oběti.

Vývojáři nám chtějí přinést zážitek, jenž výrazně přesahuje původní Frostpunk. Máme očekávat více možností volby, svobodu utvářet společnost a město, jak uznáme za vhodné. Ovšem budeme sklízet následky.

Jedinou kaňkou na tomhle všem je, že Frostpunk 2 vyjde až v roce 2024.

Další novinky z PC Gaming Show 2023 naleznete zde.