Multiplayerová akce Friday the 13th neměla svůj život lehký. Hru provázely problémy s nedostatkem hráčů a její úspěšnost mnohdy kolísala na vlásku. Nyní definitivně ohlašuje svůj odchod z herních obchodů, kvůli vypršení licence na značku Pátek třináctého zmizí 31. 12. 2023. Do té doby vývojáři slíbili, že bude hratelná. Co bude potom, to nikdo neví.

Na rozloučenou nám autoři připravili několik pěkných dárečků. Postup skrz sbírání zkušeností úplně zmizí a všem hráčům se úroveň zvýší na 150 (maximum) a budou mít přístup ke 30 legendárním perkům. Ty navíc nebudou mít žádné negativní efekty. Dále se odemknou všechny možnosti zabití (kromě těch z DLC) nebo lebky z výzev. Matchmaking by měl nadále zůstat plně funkční.

Všechny tyto odměny budou hráčům aktivovány dnes, ve čtvrtek 6. 7. 2023. Pokud jste právě dostali na tuto asymetrickou multiplayerou akci chuť, tak se prodává za 5 eur na Steamu, 132 Kč na konzolích PlayStation a 399 Kč na konzolích Xbox. Za pouhé euro (26 Kč na PS a 29 Kč na Xboxu) se jednotlivě prodává dodatečný obsah.

„Je to nejlepší způsob, jaký známe, jak vám, hráčům, poskytnout co nejlepší zážitek a srdečně vám poděkovat, když se blíží nevyhnutelné loučení,“ napsal Wes Keltner, prezident studia Gun Interactive.

Friday the 13th se odehrává v kempu Crystal Lake, kdy je ze skupiny hráčů náhodně vybrán jeden, který bude plnit úlohu sériového vraha Jasona Voorhese. Ostatní hráči pak musí po mapě plnit určité úkoly a v daném časovém limitu se nenechat chytit a utéct z mapy.

Před začátkem hry si hráč vybere svou výbavu, která má různé vlastnosti na chování postavy, jako třeba výdrž nebo možnost Jasona omráčit. Na to nejlepší vybavení jste si předtím museli vydělat. To nyní s odměnami samozřejmě odpadá a hráči si tak mohou sestavit tu nejlepší možnou kombinaci předmětů, která vyhovuje jejich herním stylům. To může přece jenom pro mnoho hráčů hru značně osvěžit.

Společnost Gun Media ve spolupráci se Sumo Digital chystá The Texas Chain Saw Massacre, tedy asymetrickou multiplayerovou akci založenou na další známé licenci. Vyít má už za měsíc na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox, dostupná bude také v Game Passu.