Ubisoft už dlouho nefunguje podle představ. Zaměřuje se na hry podle jedné šablony a nepřináší žádné inovace. Místo nich dělá pořád stejné chyby. To se odrazilo na pádu tržní hodnoty i kritiky ze strany hráčů.

Agentura Bloomberg se nedávno od svých zdrojů dozvěděla, že se rodina Guillemotových (zakladatelé Ubisoftu) snaží najít řešení, jak stabilizovat firmu. Jednou z možností má být spojení s čínským Tencentem. Obě skupiny vlastní menšinový podíl v Ubisoftu a společně by mohly společnost koupit.

Na tuto zprávu reagoval i akciový trh. Hodnota Ubisoftu šla mírně nahoru. Oficiální vyjádření francouzského vydavatelského domu ale rozuzlení nepřineslo. Server VGC akorát dostal potvrzení, že v Ubisoftu pravidelně přezkoumávají všechny strategické možnosti v zájmu zúčastněných stran.

Co se vývoje her týče, tak v Ubisoftu se v současné době soustředí na dobrodružství v otevřeném světě a live service zážitky. Údajně chystají 10 různých Assassin's Creed her. Má jít o různé zážitky s odlišnou délkou hraní. V tomhle plánu je zřejmě remake Assassin's Creed Black Flag i čistě multiplayerové AC s pracovním označením Invictus.

Dalším důležitým bodem je návrat na Steam. Tenhle měsíc se na platformě od Valve objeví Assassin's Creed Mirage a v listopadu/novembru to bude Star Wars Outlaws. Až v únoru vyjde Assassin's Creed Shadows, tak bude hned dostupný na Steamu.

Pokud dojde k tomu, že se Ubisoft dostane do soukromých rukou, tak ke změně ve vedení pravděpodobně nedojde. Čemu se ale firma nevyhne, tak je podle novináře a insidera Toma Hendersona propouštění. To Henderson nepovažuje za nejlepší řešení. Podle něj by bylo nejlepší, kdyby Yves Guillemot opustil kapitánský můstek a přenechal vedení někomu jinému.