Nová Forza Motorsport vyšla v říjnu ve stavu, který fanoušci hlasitě kritizovali. I když se mohlo zdát, že ve studiu Turn 10 jsou s hrou spokojeni a nehodlají nic měnit, tak vývojáři sbírali zpětnou vazbu, aby mohli závodní titul vylepšit.

Hráči si hlasitě stěžují na online plný cheaterů, nudný singleplayer a špatnou optimalizaci. Vylepšování Forzy Motorsport bude probíhat v letošním roce společně s přidáváním nového obsahu. V Turn 10 si posvítí zejména na tři nejčastěji kritizované body. Na prvním místě je progres vozu. Dle tvůrců jde o systém, který rozděluje hráče.

„Mnoho našich hráčů si systém užívá v současné podobě, mnoho dalších hráčů se nedočkalo vylepšení, které od Forzy Motorsport očekávají,“ uvádějí. „Abychom to napravili, zvažujeme provedení změn. Naším cílem je zachovat prvky, které se lidem líbí, a zároveň řešit problémy, které má mnoho našich nejoddanějších hráčů.“ Jinými slovy chtějí, aby byly spokojeny obě skupiny.

„Řešení této zpětné vazby je pro tým letos nejvyšší prioritou, ale bude trvat nějaký čas, než řádně vyhodnotíme možnosti, provedeme potřebné změny v kódu a důkladně je otestujeme,“ upozorňují.

Druhým nejčastěji kritizovaným bodem je systém závodních pravidel. Ten v některých situacích nefunguje tak, jak má. Autoři si ve zpětné vazbě přečetli o nekonzistentně uplatňovaných trestech za úmyslné najíždění do soupeřů nebo vytlačování mimo trať.

„Slyšeli jsme také, že kolize ve vysokých rychlostech jsou někdy bez postihů, zatímco kolize v nízkých rychlostech mají mírné postihy,“ vyjmenovávají problémy. Na těch chtějí spolupracovat s dlouholetými hráči kompetitivního Motorsportu, aby shromáždili telemetrické údaje během jejich hraní a mohli vše vyhodnotit.

Třetím nejčastěji kritizovanou oblastí je umělá inteligence závodníků. Jde o náhlé brždění a zpomalování, nedostatečnou akceleraci při výjezdu ze zatáček, bizarní stopy na trati, přílišnou agresivitu v první zatáčce atd. V Turn 10 doufají, že příliš agresivní AI opraví na začátku letošního roku. Kdy přesně, to stanoveno nebylo.

Jak vidíte, pouze jsme se dozvěděli, co bude opraveno, ale už nevíme, kdy k tomu dojde. Komunita tento přístup kritizuje a mluví o tom, že Forza Motorsport měla ještě několik měsíců zůstat ve vývoji a testování.