Microsoft koupil Activision Blizzard King za 68,7 miliardy dolarů kvůli velkému potenciálu na mobilním trhu, který autoři Candy Crush Saga bez debat mají. Xbox hodlá uspět na mobilech, ale podle mnohých mu to zatím moc nejde. Nebo je to naopak?

Forza Customs je nová Forza do vaší kapsy. Titul vytvořilo studio Hutch Games ve spolupráci s Turn 10 Studios a jde o kombinaci přizpůsobení aut a spojovačky. Hráči musí spojit minimálně tři stejné tvary a postupně vylepšovat svou reputaci a odemykat nové díly a další možnosti, které jim umožní postavit auto svých snů. Vývojáři lákají na možnost renovovat vzácné automobilové kousky.

Hráči ale zřejmě očekávali něco jiného a na Forza Customs se snáší velká kritika. Zejména ze strany takzvaných hardcore hráčů. Zbytek se zdá být spokojenější a pozitivní uživatelské hodnocení roste. Když to vydrží, možná dokáže Forza Customs oslovit hráče, kteří se o velké hry tolik nezajímají. Přece jen, spojovačky jsou hodně populární a přes mikrotransakce vydělávají neskutečné peníze.

Pokud si chcete Forzu Customs vyzkoušet, tak můžete. Hra je ke stažení na Google Play a App Store. Před časem existovala na mobilech ještě Forza Street, kde šlo o závodění více, ale u hráčů oblíbená tolik nebyla. Tak uvidíme, jak dlouho vydrží tahle Forza.