Před sedmi lety americká herečka Lindsay Lohan neúspěšně žalovala Rockstar Games. Tvrdila, že vývojáři Grand Theft Auto V podle ní navrhli jednu z postav při načítání hry, a to bez jejího souhlasu. Soud po čtyřech letech právní bitvy prohrála. Teď se o něco podobného možná pokusí floridský Joker. Lawrence Sullivan požaduje po známém studiu milion až dva miliony dolarů za to, že je parodován v prvním traileru na GTA 6.

První trailer na pokračování slavné gangsterské série využívá spoustu „zajímavostí“ z Floridy a dalších míst Spojených států amerických. Vedle vytahování aligátora z bazénu, twerkování na střeše auta, nahého chlápka na pumpě, téměř nahého staršího pána zalévajícího zahradu, dovádění v bahně a party na lodi je to potetovaný kriminálník, jenž vypadá jako Joker.

Sullivan z této inspirace není nadšen a chce si promluvit s Rockstarem. Tím pravděpodobně naznačuje, že plánuje žalobu. Na TikToku zveřejnil sérii videí, kde porovnává sebe a potetovaného muže v traileru Grand Theft Auto 6. Někteří mu píšou, že má halucinace. Jiní ho povzbuzují, aby si takové zneužití nenechal líbit.

„Musíme si promluvit, GTA. Nebo mi musíš dát tak milion nebo dva,“ uvádí Sullivan a žádá za postavu ve hře jeden až dva miliony dolarů. „Floridský Joker si to nenechá líbit, vzali jste mi podobu, vzali jste mi život.“

Co myslíte, může Sullivan u případného soudu uspět, když neuspěla Lindsay Lohan? Je otázkou, zda floridský Joker bude mít ve hře nějakou větší roli. Trailer naznačuje jeho větší zapojení do příběhu. Pravděpodobně byl zatčen omylem, když policie pátrala po hlavní dvojici (Lucia a Jason). Je možné, že se potetovaný chlapík bude chtít pomstít a my se s ním nejednou setkáme.

Jeden právník, který zastupoval videoherní společnost v podobném sporu, tvrdí, že šance Sullivana jsou velmi malé. „Je to jen další chlápek s tetováním na obličeji,“ dodává.