I přesto, že v dnešních dnech není VR stále tak rozšířená na trhu her, tak to neznamená, že by se to vývojáři nesnažili změnit, stačí se podívat na nedávno oznámený Half-Life Alyx

A mezi VR velikány se přidá i Flight Simulator od Microsoftu, který byl oznámen na letošní E3 konferenci. Během oznámení se o hře ani neuvažovalo jako o titulu, který by mohl využívat i VR, ovšem jak se zdá, tak vývojáři situaci přehodnotili a co víc, dokonce se pro ně teď vývoj VR stává velkou prioritou

Jorg Neumann, vedoucí vývoje Flight Simulatoru potvrdil, že se na VR již pracuje a chtějí to udělat jak jen nejlépe umí. Navíc Jorg i zbytek týmu Asoba má s virtuální realitou zkušenosti, ovšem bojí se, že se implementace VR nestihne do vydání hry v příštím roce. 

Kromě novinek o VR jsme se dozvěděli, že zbytek týmu do hry přidává i další druhy dopravy jako lodě a vlaky, aby svět kolem působil mnohem živější, ale také zvířata a to ve velkém. 

V plánu by měly být i roční období, ovšem u těch je tady menší zádrhel jak sám Neumann poznamenal. „Zima není jen o tom přidat sníh, ten musí totiž taky někdy roztát, v zimě se mění vodní toky a to je to nejmenší. U simulátoru chceme docílit co největší realističnosti a to znamená v zimě například zimní spánek medvědů nebo přesun ptáků ať už na sever, nebo na jih." 

Je rozhodně dobrá zpráva, že vývojářský tým se u takového titulu zaměřil i na VR, protože pokud se to opravdu povede, mohlo by se jednat o skvělý zážitek.