Tvůrci Stellar Blade a Sony se musejí připravit na soud. Žalobu na ně podala filmová a produkční společnost Stellarblade LLC. Ta tvrdí, že kvůli popularitě PlayStation 5 exkluzivity mají zákazníci potíže s nalezením její firmy na internetu.

Potíže začaly v roce 2022, kdy byl Project Eve přejmenován na Stellar Blade. K registraci ochranné známky související s videohrou došlo až v lednu 2023. Griffith Chambers Mehaffe, který založil Stellarblade LLC, se v žalobě opírá o to, že internetovou doménu stellarblade.com koupil v roce 2006 a o několik let později začala fungovat i jeho firma zaměřena na multimediální zábavu, od filmů přes dokumenty a reklamy až po hudební videoklipy. Zapomíná ale, že ochrannou známku Stellarblade LLC zaregistroval až v červnu 2023, tedy šest měsíců poté, co byl Project Eve už přejmenován na Stellar Blade a co jihokorejské studio mělo zaregistrovanou svou ochrannou známku.

Žaloba také poukazuje na „matoucí podobnost“ barev použitých v logu společnosti a logu hry, jakož i na skutečnost, že obě loga začínají stylizovaným písmenem „S“.

Žalobce požaduje nejen přejmenování hry Stellar Blade, ale také předání veškerých materiálů související s názvem Stellar Blade ke zničení a zaplacení náhrady škody a soudních výloh. Griffith Chambers Mehaffe chtěl vše řešit mimosoudně, kdy v červenci loňského roku zaslal studiu Shift Up a Sony oznámení o zastavení činnosti. Ani jedna strana mu dle všeho neodepsala, a tak se obrátil na soud.