Ve Square Enix přestali chodit kolem horké kaše. Na veletrhu PAX West v Seattlu společnost oznámila PC verzi Final Fantasy XVI. Kromě toho byla potvrzena příprava dvou placených dodatečných balíčků.

Na Final Fantasy 16 pro počítače se má dle producenta aktivně pracovat, ale na podrobnosti o PC verzi a placených přídavcích si musíme počkat. Naoki Yoshida doufá, že detaily bude moci prozradit do konce roku.

Přesto přece jen něco prozradil: „Viděli jsme tolik názorů a reakcí od naší komunity Final Fantasy 16, ale jedna věc, která byla obzvlášť silně, byla ta, že hráči chtěli vidět více z příběhu Valisthey a strávit více času s jejími obyvateli. Aby jim vývojový tým vyšel vstříc, začal pracovat na dvou placených DLC“.

Pokud už Final Fantasy XVI na PlayStationu 5 máte, tak si můžete užívat novou bezplatnou aktualizaci. Obsahuje nový meč Onion Sword, alternativní kostýmy pro několik postav a možnost změnit skiny zbraní při zachování jejich statistik.

„Ve hře Final Fantasy XVI se ikonické povolávané bytosti mění na Eikony. Tyhle smrtící bytosti sídlí v Dominantech, mužích a ženách, kteří po narození zdědí jejich obrovskou moc – ať už se jim to líbí, nebo ne. Eikoni jsou nejmocnějšími bytostmi ve světě Valisthea, zemi, kde díky síle Mateřských krystalů vzniklo šest mocných říší. Aether, který tyto vysoké krystalové hory poskytují, živí kouzla, díky nimž tyto národy po mnoho let vzkvétaly, ale nyní hrozí, že jejich nelehké spojenectví naruší záhadná nákaza,“ popisuje hru společnost Square Enix.

Video o nové bezplatné aktualizaci