Přes 18 minut gameplay záběrů ukazuje průzkum dvou dungeonů z Final Fantasy XVI, kde vás samozřejmě čeká boj. Každý dungeon má jedinečné nepřátele a rozložení. V první polovině bojují Clive a Jill společně, ve druhé se přidá Cidolfus.

Zdá se, že jsou oba dungeony poměrně lineární. Naštěstí jsou ale masivně rozsáhlé. Vypravit se do nich budete moci sami od 22. 6. letošního roku, kdy Final Fantasy XVI vyjde na PlayStation 5.

Z oficiálních popisů jsme lákání na temnější akční RPG s komplexním příběhem o pomstě, boji o moc a nevyhnutelné tragédii.

„Ve hře Final Fantasy XVI se ikonické povolávané bytosti mění na Eikony. Tyhle smrtící bytosti sídlí v Dominantech, mužích a ženách, kteří po narození zdědí jejich obrovskou moc – ať už se jim to líbí, nebo ne. Eikoni jsou nejmocnějšími bytostmi ve světě Valisthea, zemi, kde díky síle Mateřských krystalů vzniklo šest mocných říší. Aether, který tyto vysoké krystalové hory poskytují, živí kouzla, díky nimž tyto národy po mnoho let vzkvétaly, ale nyní hrozí, že jejich nelehké spojenectví naruší záhadná nákaza,“ popisuje hru společnost Square Enix.