Aktualizace: Vše je jinak. Propagační video s maskotem fast foodu nelákalo na představení menu a systému PlayStationu 5, ale na soutěž spojenou s novou generací konzole od Sony. Burger King zákazníkům ve Spojených státech amerických nabídne možnost vyhrát 1000 konzolí PlayStation 5, předplatné PS Plus a hry Demon's Souls a Sackboy: A Big Adventure.

Aby se zákazník mohl zúčastnit soutěže, musí v Burger Kingu utratit nejméně pět dolarů.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Mezinárodní síť rychlého občerstvení Burger King zveřejnila upoutávku, která s největší pravděpodobností láká na prezentaci PlayStationu 5. Jen se sami podívejte. V krátkém videu maskot fast foodu otevírá papírovou tašku a při tom ho ozáří modré světlo v doprovodu krátkého zvuku. Video končí datem 15. 10. 2020 a tweet doplňuje otázka, zda tohle obvykle dělají sendviče Whopper.

V reklamě není ani jednou zmíněn PlayStation nebo PS5, ale oficiální účet PlayStationu tweet sdílel. Z toho důvodu se spekuluje, že krátký zvuk při otevření tašky je ve skutečnosti startovní zvuk next-gen konzole. Stejný zvuk je slyšet i ve starém tweetu Bena Hansona z prezentace Future of Gaming z 11. 6. 2020.

Už dlouho čekáme na to, až Sony ukáže menu a samotný systém PlayStationu 5. Připomeňme, že Microsoft se spojil s Taco Bell při propagaci Xboxu Series X.

PlayStation 5 se v Evropě a České republice začne prodávat od 19. 11. letošního roku, ovšem hry a příslušenství budou k dostání již od 12. 11. To je současně den, kdy vyjde konzole ve Spojených státech amerických, Kanadě a dalších vybraných zemích.