Včera v podvečer došlo k nečekanému odkladu PlayStation 4 exkluzivit The Last of Us Part II a Iron Man VR. Společnost Sony plánovala první jmenovanou hru vydat 29. 5. a druhou 15. 5. Obě ale byly odloženy na neurčito z důvodu logistických problémů při současné globální pandemii nemoci Covid-19. Sony chce, aby se hry v den vydání dostaly ke všem fanouškům, což za současné situace není možné - ne u fyzických verzí, které jsou na konzolích nadále v oblibě.

V prohlášení Sony uvedla, že další hry nejsou momentálně zpožděny, ale bude nás průběžně informovat. To stačilo k tomu, aby fanoušci na sociálních sítích začali horlivě spekuloval nad odkladem další PS4 exkluzivity. Samurajská akční adventura Ghost of Tsushima od tvůrců série inFamous má totiž vyjít 26. 6. s českými titulky. To je za necelé tři měsíce a pouhý měsíc po původním termínu The Last of Us Part II.

Pokud se situace ve světě nejlepší – zatím tomu moc nenasvědčuje (viz USA, Německo nebo Itálie), hrozí, že budou ovlivněny další hry. Nejen Ghost of Tsushima, ale klidně i tituly, které mají světlo světa spatřit později – kupříkladu srpnový Wasteland 3 a zářijové hry Marvel's Avengers a Cyberpunk 2077. Tedy za předpokladu, že by je tvůrci nevydali pouze digitálně.

Mezitím se přemítá, kdy vlastně The Last of Us 2 a Iron Man VR vyjdou. Optimistické prognózy hovoří o létu, zatímco ty negativní o odkladu na podzim.