No dobrá, takových petic už tu bylo, hlavně co se týče hry Fifa. Každý by tam totiž rád viděl svůj oblíbený tým nebo kde koho. Avšak tato petice je trošku jiná - neslaví největší úspěch v historii petic, ale ti, co ji podepsali, si stěžují na rozdíly mezi mužským fotbalem a ženským. Jejich hlavním důvodem je počet peněz, co se dostává do mužského fotbalu a ženského, i přesto že poslední Women's World Cup sledovala více než miliarda lidí, a to rozhodně není málo. 

Snaží se zároveň podpořit víc ženy jako takové a dát jim větší možnost se prosadit, a tohle by rozhodně nebyl malý krok. Letošní Fifa 20 bude už 27. díl v řadě a za celou historii se ještě ani jednou nestalo to, že by se na přebalu hry objevila žena

Ani letos to nevypadá nadějně, ona petice zatím nasbírala jen něco málo přes 3000 hlasů za necelý týden, což pro EA není nic, čeho by si měla všímat. Vlastně i kdyby slavila úspěch, kdo ví, jestli by to pro EA něco znamenalo, ovšem změna by to byla zajímavá. 

No a koho že to vlastně fanoušci navrhli na tvář Fify? Měla by to být americká fotbalistka Megan Rapinoe. Ta pomohla své zemi získat mistrovství světa žen, následně získala za 6 gólů Zlatou kopačku pro nejlepší střelkyní a jako třešničku na dortu získala i Zlatý míč za nejlepší hráčku. 

Co si myslíte o petici? Má to vůbec nějaký důvod a smysl? Jak na tom je petice nyní, se můžete podívat zde.