Bývalí vývojáři Mass Effectu připomínají své nové sci-fi RPG. Ve hře Exodus nás zvou na epické vesmírné dobrodružství, které si bere dost ze známé sci-fi ságy studia BioWare.

Nové video se zaměřuje na takzvané zelené světy. To jsou planety, na kterých by mohla být založena kolonie. Často ale tento záměr provázejí problémy, na které narazíme až při samotném průzkumu planety. Některé z těchto planet se nás budou snažit aktivně zabít. V tom lepším případě jsou jen neobyvatelné.

Dnešní video se zaměřuje na smrtící místa. Tam můžeme narazit na mračna plynu, obří mechovou horu, která má pořádnou tlamu a velké zuby, a něco, co způsobuje krvácení z nosu a dušení. A co se podobnosti s Mass Effectem týče, tak ve videu je vidět loď podobná lodi SSV Normandy.

Z dřívějška víme, že Exodus bude k prozkoumání vesmíru přistupovat drsnějším způsobem. Navíc lidská rasa bude podřadným druhem. My budeme součástí Travelerů (Cestovatelů), kteří cestují po galaxii a kradou zbraně a technologie od Celestialů (Nebeských), mocných bytostí a nepřátel lidstva. Velkou roli budou hrát volby a jejich důsledky. Díky tomu hra nabídne několik různých konců.

„Neustále jste proti přesile a musíte se spoléhat na kombinaci lsti, vynalézavosti a palebné síly, abyste porazili své nepřátele. Pomocí svých jedinečných genetických vloh musíte vytvořit arzenál zbraní a vybavení, které kombinují to nejlepší z lidské techniky a technologie Celestiálů,“ dočteme se na oficiálním webu hry.

Herec Matthew McConaughey a představitel hrdiny Interstellaru tentokrát vidět není. Exodus je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S ve studiu Archetype Entertainment, které v roce 2019 založil James Ohlen. Ten šéfoval designu Mass Effectu: Andromeda. Do týmu si přivedl Chada Robertsona (ex-technologický šéf BioWare) a Drewa Karpyshyna (scenárista první dvou dílů Mass Effectu), stejně tak zkušené borce z Naughty Dog, 343 Industries, Electronic Arts a dalších firem.