Exo One je exoplanetární průzkumná hra pro jednoho hráče, ve které pilotujete mimozemské plavidlo schopné manipulovat s gravitací. Za pomocí svého „dopravního prostředku” a planetárních nerovností se budete snažit udržet vaše vozidlo v jízdě a budete tak prozkoumávat různorodé planety. K udržení tempa však využijete i další herní mechaniky, než jen holou zem. Třeba různé objekty či energii samotného valícího se objektu. Navíc se kdykoliv z koule budete moci proměnit na létající talíř, jehož aerodynamika je mnohem příznivější pro létání. To vše za doprovodu klidné až hypnotické hudby z dílny Rhyse Lindsaye (Zombie Outbreak Simulator). 

Exo One se poprvé objevil na Kickstarteru v roce 2017, kde si od více než tisíce uživatelů odnesla přes 40 tisíc australských dolarů, což je více jak 640 tisíc korun českých. Je to hra od studia Exbleative, jehož členem je pouze australský vývojář Jay Weston. Ten svoji vývojářskou kariéru začínal ve studiu Ratbag, kde pracoval na závodních hrách. Posléze přešel do společnosti Hyperfocal Design, pracující od roku 2002 na HDRI mapách nebes a nebeských texturách. Exo One je jeho první sólo projekt, který původně měl být mnohem menší hrou, jež chtěl mít vydanou do jednoho roku. Letos jsou to však již čtyři roky, co na ní pracuje a rozvíjí ji. V roce 2019 titul vyhrál první cenu na PAX AUS Indie Showcase a před několika hodinami se nový trailer objevil i na Xbox Games Showcase.

Novým trailerem Microsoft společně se studiem Exbleative oznámili, že Exo One, kromě plánované PC verze, vyjde i pro konzole Xbox Series X a již na první pohled hra ukazuje sílu samotné konzole. Zároveň bylo potvrzeno, že se na titul můžeme těšit ještě během letošního roku

Přečtěte si také: Multiplayer pro Tetris Effect, DLC k The Outer Worlds a další oznámení z Xbox Games Showcase