Nezávislé polské studio Paradark se při návrhu svého prvního titulu rozhodlo neobvykle zkombinovat kyberpunk a Divoký západ. Výsledkem je futuristická akční adventura s westernovým nádechem pro jednoho hráče. Stanete se lovcem odměn, jehož hlavním cílem je přežít v dystopickém postapokalyptickém světě.

Exekiller je vskutku nevšední hrou. Příběh se odehrává v New Yorku, který byl zničen Velkým požárem, katastrofou, jež spálila téměř celý svět – přeložilo jen 30 % lidstva. Žít je možné jen na několika místech na Zemi. Hra začíná v roce 1998, dvacet let po kataklyzmatu, když vlády selhaly a svět ovládly bezohledné korporace, chaos a anarchie.

Hlavním hrdinou je futuristický lovec odměn Exekiller. Jeho hlavním úkolem je sbírat S.O.U.L.S, biočipovou součástku, jež shromažďuje informace o svém majiteli a také ho ovládá. Čipy vyrábí jedna z největších korporací, které vládnou Nové Zemi. Bez S.O.U.L.u prostě neexistujete.

Vývojáři, kteří jsou fanoušci westernu, post-apokalyptiky, temné sci-fi, kyberpunku a retro-futurismu, lákají na následující:

Příběh řízený hráčem: Je jen na vás, jak se k tomu postavíte. Vaše volby ovlivňují nejen to, jak se bude příběh vyvíjet, ale také vám umožní postavit se ke každé situaci, jak se vám zlíbí. Vaše rozhodnutí ovlivňují příběh, který přináší obrovskou znovuhratelnost.

Průzkum rozsáhlého otevřeného světa: Svět hry Exekiller je krásný a smrtící. Cestujte napříč různorodými oblastmi od pouští a kaňonů přes smrtící dálnice až po radioaktivní pole.

Lovte psance: Můžete je buď zabít, předat spravedlnosti, nebo osvobodit – volba je na vás. Využívejte naplno prostředí a různé typy zbraní a pomůcek. Využívejte své schopnosti/dovednosti k získání výhody. Propližte se kolem nepřátel nebo se vymluvte z problémových situací.

Neustále se měnící prostředí: Zažijte fascinující putování postapokalyptickou krajinou, kterou dramaticky ovlivňuje cyklus dne a noci, dynamické počasí a radioaktivní sluneční bouře.

Pokud se vám Exekiller zamlouvá, je ve vývoji pro PC. Datum vydání stanoveno nebylo. Místo něho víme, že by váš počítal měl být vybaven operačním systémem Windows 7 (SP1) 64bit, procesorem Intel Core-i5 2550K 3,4 GHz nebo AMD FX 8120 3,1 GHz, 4 GB RAM, grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 660 nebo AMD Radeon HD 7870, DirectX 10 a 30 GB volného místa na disku.

U doporučených se uvádí Windows 10 64bit, Intel Core i7-7700K nebo AMD Ryzen 5 1600, 8 GB RAM a GeForce GTX 1060 6 GB nebo Radeon RX 470.