Po čtyřech letech čekání od prvního dílu přichází studio ROCKFISH Games s pokračováním. Série Everspace vyniká svým svižným soubojem v kosmických lodích, prozkoumáváním vesmíru a poutavým příběhem.

Druhý díl nám slibuje to samé, ale ještě větší, propracovanější a s pár překvapeními navíc. Pojďme se tedy podívat, co má druhý díl tohoto kosmického akčního RPG v rukávu.

Jak již bylo řečeno, návrat slaví rychlá akce ve vesmíru, RPG prvky, těžení, stavění a zkrátka vše ostatní, co známe z klasických explorativních her. Na své cestě ručně vytvořeným vesmírem, se budete prohánět v kůži klonového pilota ve výslužbě, který hledá způsob, jak se stát člověkem. Nebudeme však sami. Kromě různých ufounů na vás čeká i několik společníků, kteří budou mít i své vlastní příběhy, které bude třeba odkrýt.

Předběžný přístup má obsahovat 12 hodin hlavní příběhové linky, plus pár vedlejších misí. K průzkumu budeme mít k dispozici dvě první hvězdné soustavy (ve finální verzi jich bude 8) a pět tříd lodí. Třešničkou na dortu je přítomnost kompletního anglického dabingu po celou dobu trvání kampaně. Vedlejší aktivity zahrnující těžení, řešení hádanek, objevování záhad a pokladů, cestování, kupování a prodávání lodí, úpravu lodí a tak dále, nám podle slov vývojářů zaberou přes 25 hodin.

Na první osahání si toho Everspace 2 připravil celkem dost. V plné verzi by hra měla vyjít za 12 až 18 měsíců. Což tedy znamená, někdy v roce 2022.

Hra je nyní dostupná na Steamu a GOG za 38 euro (necelých 1000 Kč) a v plné verzi také zavítá na konzole Xbox One a PlayStation 4. O vylepšení pro Xbox Series X/S a PlayStation 5 tvůrci zatím nemluví.