Už to bude nějakou dobu, co jsme vás informovali o odkladu předběžného přístupu Everspace 2. Ten měl dorazit již loni v prosinci/decembri, ale hře bohužel zkřížil cestu Cyberpunk 2077. Vývojáři ze studia Rockfish Games se mu tedy radši klidili z cesty a přesunuli předběžný přístup na leden/január 2021. Dnes už dokonce známe i přesné datum, které je stanoveno na 18. 1.

Potěšit jistě dokáže, že Everspace 2 nedorazí pouze na Steam, jak už tomu u předběžných přístupů většinou bývá, ale zahrát si ho budete moci i na GOGu.

Everspace 2 se vydává trochu jinačí cestou než jeho předchůdce. Místo rogue-like vesmírné střílečky se vývojáři pustili do klasického looter-shooter RPG, které nám ve svém předběžném přístupu nabídne prvních 12 hodin kampaně a nějaké vedlejší aktivity. To vše se bude odehrávat napříč prvními dvěma solárními systémy.

Prvních 12 hodin kampaně je jen začátek. Pokud budete chtít z této verze hry vytřískat maximum, může se váš herní čas vyšplhat až na 25 hodin. Na otestování totiž dostanete základní mechaniky hry, jako je vesmírný souboj, prozkoumávání, těžení, řešení puzzlů, cestování, obchod a upravování vaší vesmírné lodě. Těšit se také můžete na pět různých podtříd vesmírných lodí.

Plná verze hry by měla dorazit někdy v půlce roku 2022 a společně s ní dvakrát tolik obsahu. Mimo jiné by mělo Everspace 2 při vydání nabídnout více podtříd vesmírných lodí, které budou pravidelně přidávány, a další čtyři až šest solárních systémů.

Pokud máte na Everspace 2 zálusk, můžete si ho pořídit v předběžném přístupu za 37,99 euro, což je přibližně 1000 Kč. Navíc pokud stále nevíte, jestli se do druhého dílu série pustit, na Steamu naleznete zdarma prototypovou verzi hry, která by vám mohla pomoci s rozhodováním.