Výprodej na Epic Games Store zdárně pokračuje, a tak tu máme další tajemnou hru, kterou je možné získat zdarma. A tentokrát v Epicu ulovili opravdovou lahůdku, a to zdaleka nejlepší moderní Fallout, tedy nejlepší Fallout vydávaný Bethesdou Softworks. Jaký to je? Samozřejmě Fallout 7... ale ne, to by nás huba bolela. Pochopitelně máme na mysli kultovní Fallout: New Vegas od studia Obsidian Entertainment, který vyšel už v roce 2010.

New Vegas si můžete zdarma přidat do knihovny od dnešních 17:00 do 1. června/júna 2023 17:00, kdy jej vystřídá jakýsi záhadný titul. Dobrou zprávou každopádně je, že pokud si hru aktivujete, získáte ji v Ultimate edici, takže s veškerým placeným dodatečným obsahem, jenž podle nás rozhodně stojí za vyzkoušení. Speciálně DLC Old World Blues je úžasný zážitek, nejen díky možnosti popovídat si s toasterem a dalšími svéráznými postavami.

Fallout: New Vegas - Ultimate Edition pak i na Epicu nabízí podporu 75 achievementů, jen českou lokalizaci formou titulků stránka obchodu neuvádí. Přitom na Steamu ani na GOG.com oficiální česká lokalizace nechybí. I bez češtiny je ale New Vegas kousek, který by žádný příznivec žánru RPG, postapokalyptických příběhů, dobrého humoru a skvěle napsaných dialogů neměl minout.

V téhle hře je vážně všechno, co dělá Fallout Falloutem, a navíc pro ni snadno najdete velké množství skvělých modifikací. I většina bugů a technických nedostatků, kterých bylo v roce 2010 vážně požehnaně, během let zmizela. Nicméně pořád jde o titul využívající engine od Bethesdy Game Studios, jehož vylepšená verze pohání chystaný Starfield. Takže počítejte s tím, že na nějaký ten bug s největší pravděpodobností stejně narazíte. Hlavně ale narazíte na létající cazadory, které zaručeně začnete nenávidět víc než vyplňování daňového přiznání. Věřte nám. Ale jinak je New Vegas fakt skvělá záležitost.

A jestli vám můžeme závěrem dát malou radu, investujte při hraní co nejvíc bodů do řečnictví. V samém závěru hlavní příběhové linie základní hry toho určitě nebudete litovat.