Epic Games, společnost stojící za některými z nejpopulárnějších titulů ve videoherním průmyslu, je na prahu zahájení svého nejnovějšího počinu: Epic Games Store pro mobilní zařízení. Krok následuje po nedávných soudních vítězstvích proti gigantům technologického průmyslu, Apple a Google, čímž si Epic Games vydláždil cestu pro příchod své nové mobilní platformy.

Oznámení o blížícím se spuštění Epic Games Store pro operační systém iOS a Android bylo učiněno prostřednictvím Twitteru, což vyvolalo značný rozruch mezi fanoušky a vývojáři her.

Zcela nový obchod slibuje transformovat mobilní herní scénu tím, že nabídne vývojářům přívětivější podmínky, podobně jako je tomu u jejich desktopové verze. Epic Games Store umožní vývojářům získat větší podíl zisku, konkrétně 88 %, zatímco si samotný obchod ponechá zbylých 12 %.

Zavedením Epic Games Store na mobilní platformy otevírá Epic Games novou éru pro hráče i vývojáře na mobilních zařízeních. Nejenže platforma slibuje spravedlivější rozdělení příjmů, ale také signalizuje příchod nových, originálních titulů od Epic Games. Mimo jiné se na iOS vrátí Fortnite.