Embracer Group zrušila možný prodej týmů 4A Games a Zen Studios. Obě firmy zůstanou součástí společnosti. Před tímto rozhodnutím byly zahrnuty do opce po prodeji divize Saber Interactive za 247 milionů dolarů skupině soukromých investorů.

4A Games jsou tvůrci série Metro, kteří v současné době pracují na dvou AAA titulech. Zen Studios je známé hitem Pinball. Už dříve bylo potvrzeno pokračování postapokalyptické akce Metro.

Lars Wingefors, generální ředitel Embracer Group, v dnešní tiskové zprávě uvedl, že transakce Saber Interactive byla dokončena. V Embraceru jsou rádi, že skvělé týmy a aktiva 4A Games a Zen Studios zůstávají jejich součástí.

„Budou důležitými stavebními kameny na naší další cestě. 4A Games má v současné době ve vývoji dva AAA tituly, jejichž oznámení netrpělivě očekáváme, dodal Lars Wingefors. Závěrem pogratuloval Saberu k úspěšnému vydání střílečky Warhammer 40,000: Space Marine 2.

Připomeňme, že několik let Embracer Group rychle rostla, nakupovala studia i práva na známé značky. Po krachu obchodu v hodnotě dvou miliard dolarů se Saudskou Arábií však došlo k restrukturalizaci a velkému šetření. Embracer propustil téměř 1400 zaměstnanců a zrušil 29 neohlášených her. Zrušena byla studia Volition (série Saints Row), Campfire Cabal a Free Radical Design (TimeSplitters). Prodány byly firmy Gearbox (Borderlands) a Saber Interactive (SnowRunner, World War Z, Space Marine 2).

Navzdory škrtům má celá Embracer Group ve vývoji 127 her. Mezi nimi je čerstvě Kingdom Come: Deliverance 2 od pražského Warhorse Studios (vyjde 11. února/februára 2025). V plánu jsou také Killing Floor 3, Hyper Light Breaker aTitan Quest 2. V Embraceru se chtějí nadále soustředit na vlastní značky. Mimo jiné plánují velké investice do Lord of the Rings.