Švédský holding Embracer Group, pod který spadá THQ Nordic, koupil 3D Realms, CrazyLabs, DigixArt, Easy Trigger, Force Field, Ghost Ship Games, Grimfrost a Slipgate Ironworks.

Vydavatelství 3D Realms bude nově spadat pod Saber Interactive. „3D Reamls je herní vydavatel s více než 30letou tradicí v oboru a tvůrcem kultovní herní série Duke Nukem. Díky této akvizici získává Saber na palubu zkušeného dánského vydavatele s vlastním manažerským týmem, jenž bude v budoucnu úzce spolupracovat s týmem Saberu,“ uvádí se v tiskové zprávě.

3D Realms připravují šest nových titulů a několik zajímavých projektů ve spolupráci se Slipgate Ironworks. Z toho důvodu pod Saber bude spadat i dánské studio Slipgate Ironworks.

Divizi Koch Media, kde se nachází i české Warhorse, rozšiřuje DigixArt (Lost in Harmony, 11-11 Memories Retold a Road 96) a Force Field (VR tituly jako Landfall, Time Stall a Coaster Combat).

Coffee Stain Studios AB novou akvizicí získává studio Easy Trigger AB, s nímž už nějakou dobu spolupracuje (Huntdown), a Ghost Ship Games.

Přímo pod Embracer Group se přesouvá CrazyLabs, izraelský vydavatel a vývojář mobilního hitu Super Stylist, a Grimfrost, což je internetový obchod specializující se na vikinský merch.

Nejvýznamnější letošní akvizicí švédské skupiny bylo studio Gearbox Software, tvůrci komiksové střílečky Borderlands. Na konci minulého roku firma oznámila dalších 13 akvizic, včetně Flying Wild Hog stojící za střílečkou Shadow Warrior, autory Phoenix Point ze studia Snapshot Games nebo Zen Studios.