Assassin’s Creed Hexe (pracovní název) byl odhalen v roce 2022 na velké prezentaci, kde Ubisoft oznámil přípravu různorodých her této série. Oficiálně víme, že má přinést odlišný zážitek. Na tyto informace nyní navázal Tom Henderson z Insider Gaming. Podle něj bude Hexe lineárnějším a temnější dobrodružstvím odehrávající se během 16. století ve střední Evropě.

Hlavní hrdinka se údajně jmenuje Elsa a disponuje nadpřirozenými schopnostmi. Henderson má mít k dispozici úryvky gameplay záběrů z rané verze. Na nich je Elsa pronásledovaná skupinkou německých vojáků v ponurých ulicích města. Aby odlákala jejich pozornost, pomocí kouzla posedne nedalekou kočku. Od té chvíle ji může ovládat a převrhne skleněnou láhev, která se rozbije o zem.

S ponurou atmosférou jde ruku v ruce systém strachu inspirovaný dodatečným balíčkem Jack The Ripper pro Assassin’s Creed Syndicate. V něm jsme jako Jack Rozparovač zastrašovali obyvatelé Londýna brutálními vraždami v ulicích. Když si k tomu přidáme strach z čarodějnic a masový hon na ně (v 16. století bylo v Evropě popraveno až 80 tisíc údajných čarodějnic), tak systém strachu dává v tomto případě smysl.

Na detaily a potvrzení je ale ještě brzy. V následujících týdnech by měl Ubisoft oficiálně předvést Assassin’s Creed s pracovním názvem Red, které nás zavede do feudálního Japonska. Assassin’s Creed Hexe údajně vyjde až v roce 2026 a bude součástí platformy Infinity, služby, která spojí všechny díly série.

Jack Rozparovač v Assassin’s Creed Syndicate