Koncem tohoto měsíce, v nejhorším případě začátkem toho příštího, se konečně dočkáme Baldur's Gate 3 ve verzi pro předběžný přístup na Steamu. Dlouho očekávané RPG od tvůrců Divinity: Original Sin a jeho pokračování se nám konečně dostane do rukou.

Pokud jste ovšem doufali, že si budete moci nedokončenou verzi hry pořídit levněji, tak vás budu muset zklamat. Jak potvrdil Michael Douse na svém Twitteru, hra bude už od začátku stát plnou cenu. Tedy 60 dolarů.

Neciťte se pod tlakem to koupit během [předběžného přístupu],“ dodává. „Nikam nezmizí ani hra, ani my. Ve finále to bude velmi velká hra. I přesto, že je Early Access verze na zhruba 25 hodin, finální verze bude [...] mnohem delší.

V předchozím tweetu také potvrdil, že ve hře bude integrace s Twitchem, kde budou moci diváci volit „o různých věcech“. Více detailů, včetně těch o multiplayeru, se dozvíme později.

Abychom si každopádně shrnuli, na co všechno se můžeme ve hře jako takové těšit:

  • Online multiplayer až pro čtyři hráče dovolí hráčům zkombinovat síly v soubojích nebo se rozdělit, aby sledovali vlastní questy. Vytvořte společně perfektní plán… nebo představte prvek chaosu, když to vaši přátelé nejméně čekají.
  • Unikátní postavy nabízejí předem vytvořené dobrodružství, každá se svou unikátní vlastností, cílem a pohledem na svět. Jejich příběhy se protínají celým vyprávěním a vaše rozhodnutí ovlivní, jestli tyto příběhy skončí vykoupením, spásou, nadvládou nebo mnoha dalšími konci.
Přečtěte si také: Early Access verze Baldur’s Gate 3 větší než mnohé plné hry
  • Vylepšený tahový soubojový systém založený na 5. edici D&D. Týmové iniciativy, výhody a nevýhody a modifikátory budou spolupracovat s akčními kamerami, rozšířenější interaktivitou se světem a plynulostí soubojů, které odmění strategii a prozíravost.
  • Definujte budoucnost Forgotten Realms vašimi volbami a hody kostkou. Ať už hrajete za kohokoliv, ať už hodíte cokoliv, svět a jeho obyvatelé budou na váš příběh reagovat.
  • Hráčem započatý tahový mód vám dovolí pozastavit svět okolo i mimo souboje. Ať už vidíte příležitost k taktické výhodě než zápas začne, chcete provést nějakou loupež s perfektní precizností nebo se vyhnout zapeklité pasti. Rozdělte vaši skupinu, připravte přepadení, pližte se ve stínech - vytvořte si vlastní štěstěnu.

Vydání Early Access verze Baldur's Gate 3 je aktuálně naplánováno na 30. 9. pro Steam, GOG a Google Stadia.