Společnost Electronic Arts dnes odpoledne oznámila zprávu, o které se v posledních dnech hojně debatovalo. EA se vrací na Steam. Firma navázala novou spolupráci s Valve, která přinese na Steam hry od tohoto vydavatele. Zajímavostí a překvapením je i služba EA Access. Ta bude na Steamu spuštěna během jara příštího roku.

„Od příštího jara bude EA Access, naše neustále se rozvíjející služba předplatného plná skvělých her a členských výhod, k dostání na Steamu. EA Access je první a jedinou službou herního předplatného, která je na platformě Steam k dispozici. Zároveň to bude již čtvrtá platforma, na které lze předplatné EA najít,“ píše Electronic Arts v oznámení.

Partnerství se Stamem začne hrou Star Wars Jedi: Fallen Order. Hra vychází 15. listopadu a již dnes je možné si ji na Steamu předobjednat za 59,99€, což je stejná cena jako na Originu. V následujících měsících budou přidány hry jako The Sims 4 a Unravel, zatímco multiplayerové tituly jako Apex Legends, FIFA 20 či Battlefield V dorazí během příštího roku a hráči obou platforem (Origin i Steam) je budou moci hrát společně.

EA Access na Steamu bude de facto Origin Access, kde si za 3,99 euro měsíčně (případně 24,99 euro ročně) můžete v desetihodinovém trialu vyzkoušet novinky od EA a neomezeně si zahrát tituly z Vaultu. Mezi nimi jsou například Anthem, Battlefield V, Dead Space 1, 2 a 3, Inside, Vampyr, Burnout Paradise Remastered, NFS Payback, Limbo, Star Wars Battlefront II nebo A Way Out.

Pokud se právě radujete, že nebudete potřebovat Origin, tak bohužel. Hry od EA zakoupené na Steamu budou vyžadovat Origin, stejně jako hry od Ubisoftu vyžadují na Steamu svůj Uplay.