Studio Motive není na herní scéně zrovna dlouho. Bylo založeno v červenci/júli 2015 a jednalo se o další ze studií, které spadá pod společnost Electronic Arts. Od svého vzniku nám dalo toto studio dvě hry. Jednou je Star Wars: Battlefront 2, na kterém spolupracovalo společně s týmem EA DICE, a tou druhou je Star Wars: Squadrons.

To ale nejsou jediné hry, na kterých se ve studiu Motive pracovalo. Byl tu právě projekt zvaný Gaia, který byl ve vývoji sice šest dlouhých let, ovšem EA se ho najednou rozhodlo zrušit. Mimo projektu Gaia se proslýchá, že Motive mělo spolupracovat se studiem Visceral Games na jejich Star Wars hře známé jako Project Ragtag, ta byla ale zrušena v roce 2017. Mělo se jednat o akční adventuru, na které se podílela bývalá scénárista Uncharted, Amy Hennig.

Dle agentury Bloomberg to vypadá, že projekt Gaia byl zrušen ze stejného důvodu jako Anthem Next od BioWare. V EA se rozhodli přehodnotit zdroje, které jsou poskytovány jednotlivým projektům, a na novinku od studia Motive se prostě už nedostalo. Navíc měl dle všeho vývoj „bouřlivý“ průběh a titul byl minimálně jednou od základu překopán.

Informací o zmiňovaném projektu není mnoho. Co bychom od něj mohli očekávat trochu nakousla Laura Miele během loňského EA Play, kde řekla že studio Motive pracuje na „hodně ambiciózní, inovativní nové hře, která vloží sílu a kreativitu do vašich rukou.“ Víc toho vlastně ani není známo, tedy kromě krátké ukázky hratelnost z dosud nedokončené verze hry, která se také objevila na EA Play a můžete si ji pustit níže (od 46:00).