Přibývá důkazů, že letošní E3 je odsouzena k zániku. Kdysi slavný svátek videoher odmítají další vydavatelé a do popředí se dostává Summer Game Fest od Geoffa Keighleye, producenta a moderátora The Game Awards.

K Microsoftu (Xbox), Nintendu (Switch), Sony (PlayStation) a Ubisoftu se přidává Sega, vydavatelství Level Infinite společnosti Tencent a Devolver Digital.

Stanovisko ostatních vydavatelů, včetně Electronic Arts, Square Enix, Activision Blizzard a Epic Games, neznáme. Jejich zástupci se odmítli vyjádřit k tomu, zda se E3 2023 zúčastní.

Zdroje IGN uvádějí, že organizátoři ReedPop a ESA mají problém s komunikací a od nikoho neslyšeli, že s jistotou plánují účast na letošním veletrhu.

Spousta vydavatelů ale tvrdí, že se zúčastní Play Days, tedy prezentace v rámci Summer Game Festu. Keighley slibuje, že letošní letní přehlídka bude tou největší v historii. Uskuteční se 8. 6. a měla by tedy spojit herní průmysl místo E3. Ta, pokud bude, tak se bude konat od 13. do 16. 6. Tady harmonogram potvrzených prezentací:

  • Summer Game Fest - 8. 6.
  • Xbox Games Showcase - 11. 6.
  • Starfield Direct - 11. 6.
  • Ubisoft Forward - 12. 6. od 19:00