Dva masivně multiplayerové RPG tituly se dočkají důležitých novinek. Společnost Amazon oznámila, na co se mohou těšit hráči bezplatného Lost Arku a placeného New Worldu.

LOST ARK

Pro fanoušky Lost Arku máme dobrou zprávu. Západní verze bezplatného MMORPG ve stylu Diabla se postupně přiblíží té korejské. Vývojáři slibují pravidelné aktualizace, které přidají nový obsah i funkce.

„Přestože Lost Ark vyšel teprve před několika týdny, fanoušci Lost Ark vědí, že v korejské verzi je spousta obsahu, který si ještě nenašel cestu k západním břehům Arkesie,“ píšou tvůrci v blogovém příspěvku.

Od března bude Lost Ark pravidelně rozšiřována o další funkce a obsah. Plánuje se také vydání roadmapy. Plán s podrobnostmi o připravovaném obsahu bude zveřejněn v „blízké budoucnosti“.

NOVÉ ÚKOLY PRO ENDGAME QUESTY A ABYSS RAIDS

Březnová aktualizace hry Lost Ark bude obsahovat příběhovou epizodu Kadan, ve které zažijete novou dějovou linii s vlastními úkoly a prozkoumáte nové ostrovy. Během plnění úkolů se dozvíte více o Hvězdných poslech. Budete také pátrat po legendárním Kadanovi – a cestou potkáte nové postavy. Doporučena je úroveň itemů je kolem 1100.

V Abyss Raids budou muset hráči spolupracovat, aby ve stanoveném časovému limitu porazili strážce. Půjde o výzvu pro osm hráčů, kteří se musejí dostat přes třífázové bosse dříve, než vyprší čas. V každé fázi budou jednou týdně padat odměny a má své vlastní požadované úrovně pro účast. První boss, Argos, je poměrně majestátní stvoření typu jelena a kozy.

NEW WORLD

The Heart of Madness v New World uzavře příběh Isabelly, představí Blunderbuss a přinese několik oprav chyb a změn ve vyvážení.

Těšit se můžete na pokračování příběhu tam, kde končí současná příběhová linie. Vydáte se za Isabellou do alternativní verze hlavního města Myrkgard.

„Objevte tajemství její minulosti a zároveň se ponořte hlouběji do její zkažené mysli,“ láká Amazon.

Výprava se bude jmenovat The Tempest's Heart a je určena pro pět endgame hráčů (úroveň 60+ a Gearscore 550), kteří do bojů půjdou společně.

Součástí aktualizace bude také nová zbraň, Blunderbuss, jež je podle všeho nejlepší pro boj na blízko a na střední vzdálenost.

Slibovány jsou také blíže nespecifikované změny ve vyvážení a oprava chyb.