Písečné duny aktuálně dominují spíše kinosálům díky jistému nejmenovanému filmu, ale již brzy se po nich budeme moci prohánět i v Armě 3 od Bohemia Interactive. Když nedávno došlo na odhalení nového Creator DLC s názvem Western Sahara, dalšího z řady placených přídavků, které mají na svědomí především komunitní tvůrci, dozvěděli jsme se, že vyjde ještě do konce roku. Málokdo ale čekal, že nakonec dorazí takhle brzy.

Arma 3 Creator DLC: Western Sahara bude na Steamu k dostání už tento čtvrtek, tedy 18. 11. 2021. Nadále platí, že bude přídavek k dostání za cenu 6,99 euro, přičemž slibuje pouštní terén Sefrou-Ramal o rozloze 100 kilometrů čtverečních, 5 frakcí, 4 zbraně, 1 statickou zbraň, 9 variant již existujících vozidel, nové vybavení, 2 časové zkoušky nebo ukázkovou misi, v níž se seznámíme se zbraňovými systémy frakce ION Services. Tuto žoldáckou organizaci můžete znát třeba z DLC Private Military Company pro Armu 2.

Velkým lákadlem rozšíření od týmu Rotators Collective, v jehož portfoliu najdeme například mody/mini-kampaně Callsign Minotaur a Dunes, jsou také multiplayerové režimy King of the Dune a Last Stand a rozsáhlý scénář Extraction. Ten lze hrát v singleplayeru i multiplayeru a hráči v něm mají za úkol sledovat stopy a vypátrat zajatého válečného korespondenta stanice AAN, která je v sérii Arma ještě větší stálicí než frakce ION Services. Aby toho nebylo málo, Western Sahara nabídne každému příznivci fauny velbloudy jednohrbé. Originálnější oživení než dromedáry si nejspíš komunita Army 3 nemohla přát.