Vývojáři Age of Empires 4 ze studia Relic Entertainment se v říjnu loňského roku netajili touhou přenést tuhle real-time strategii na konzole Xbox, nejprve ale chtěli dokončit PC verzi. Ta je úspěšně venku a odstartovala novou éru kultovní strategické série, která má nyní moderní grafiku a hratelnost.

Pokud byste si Age of Empires 4 rádi zahráli na Xboxu Series X/S nebo Xboxu One, tak to vypadá, že se port skutečně blíží. Nasvědčuje tomu nedávná aktualizace Microsoft Store. Jmenovitě jde o pravý dolní roh, kde je uvedeno, že online multiplayer na konzoli vyžaduje předplatné Xboxu, které se prodává samostatně.

Tyto změny jdou ruku v ruce s údajným testováním Age of Empires 4. Aggiornamenti Lumia na Twitteru v lednu informoval o interním souboru, který měl právě tohle naznačovat.

Připomeňme, že by to nebylo poprvé, co oficiální stránky Microsoft Store prozradili něco, co ještě není oficiálně oznámeno.

Chtěli byste si zahrát Age of Empires 4 na konzolích Xbox? Pokud máte strach z ovládání, tak už Halo Wars z roku 2009 ukázalo, jak by se měly dělat real-time strategie pro ovladač.