Letošní Gamescom byl pro fanoušky simíků hodně důležitý. Všichni doufali, že přijde velké oznámení něčeho, co chtěl snad úplně každý od prvního dne vydání The Sims 4. A také že nás nezklamal. Konečně jsme se dočkali. Letos na podzim, přesněji 10. listopadu, se můžeme těšit na dodatek Psi a kočky, který nám nabídne další možnosti jak si hrát se životem.

Dozvěděli jsme se jen pár informací a trailer nám toho také mnoho neřekne, ale ty nejdůležitější věci vidět můžeme, jako například nové město Brindleton Bay, které bude dodatek obsahovat, stejně tak jsme v traileru mohli vidět, že si se svými simíky budete moci založit vlastní veterinární kliniku a pomáhat tak našim čtyřnohým sousedům se všemi různými neduhami. Budete moci najmout simíky jako své zaměstnance, jako je tomu u restaurace či obchodu z předchozích rozšíření a ti vám pak pomohou s diagnostikou či operacemi mazlíčků, zkrátka vám pomohou udržet je zdravé a fit.EDIT: Mazlíčky bude možné na klinice kastrovat a také v případě vážných problémů utratit. (Což bylo naznačeno i v traileru)

Dále se můžeme těšit na velmi propracovaný nástroj vytváření mazlíčka, který bude samozřejmě součástí tvorby domácnosti. Nabídne nám možnost si svého mazlíka doslova pomalovat. Bude k dispozici spousta druhů plemen jak pro pejsky tak pro kočičky, ale aby všichni nebyli stejní, dostanete do ruky imaginární štětec a paletu a budete svým mazlíčkům moci nakreslit naprosto cokoliv po celém jejich těle a přizpůsobit je tak obrazu svému. Má vaše kočka málo růžový nos? Žádný problém, prostě jí ho přebarvíte. Má váš dalmatin málo puntíků? Tak mu je jednoduše přidejte. Také budete moci poprvé své mazlíky obléknout do různých kostýmů, takže vaše psí slečna může klidně vyrazit na procházku ve slušivém puntíkatém oblečku s mašličkou a nebo se ve žraločím kostýmu vrhnout do bazénu plného simíků na vaší zahradní párty. Nebudou chybět ani speciální vlastnosti dělané přímo pro mazlíčky, a tak není pochyb, že každý z nich bude jedinečný ne jen vzhledem, ale i povahou. 

V režimu života pak uvidíte vlastnosti v akci, budete moci vidět jak na sebe jednotliví mazlíčci reagují, a tak se vám může stát že vaše Micka skončí na vrchu ledničky po tom, co si domů přivedete Alíka, kterého jste se právě rozhodli pořídit. Budete moci učit své mazlíčky různým kouskům, přes podávání packy až po aport míčku. Také je samozřejmostí venčení vašich pejsků, kteří tak budou moci v parku poznat nové kamarády.

Nesmí chybět ani nové oblečení a objekty, jak už nábytek pro vaše simíky, tak zcela nové objekty potřebné pro čtyřnohé kamarády

A jako bonus se můžeme těšit na lišky a mývaly, které bude možné potkat po městě jako npc zvířata! EDIT: Lišky i mývalové se budou dát vytvořit jako mazlíčci do rodiny! :) 

Trailer nám toho neukázal mnoho, ale ukázal toho přesně tolik, abychom se na dodatek mohli těšit se vší parádou. A pokud vám to nestačilo, nezbyde vám nic jiného, než si počkat do listopadu, kdy bude dodatek k dostání. Je možné si ho již teď předobjednat jak v eshopech, tak na Originu. 

Dejte nám do komentářů vědět, zda jste na dodatek také těšili, případně sdělte své dojmy, které jste po shlédnutí traileru získali.