Populární bezplatná tanková hra World of Tanks na památku 75. výročí příměří, které znamenalo konec druhé světové války v Evropě, přináší zcela nový PvE režim pojmenovaný Cesta do Berlína. Ten zavádí dočasné příměří, aby se hráči spojili a bok po boku bojovali proti umělé inteligenci. PvE mód Cesta do Berlína bude dostupný do 18. května 2020.

„Konec druhé světové války v Evropě je klíčovou součástí celosvětové historie,“ říká Max Chuvalov. „Vytvořením tohoto režimu jsme chtěli připomenout lidem po celém světě toto výročí,“ dodává vývojář.

Společnost Wargaming nadále drží svůj free-to-play titul při životě a nabízí tankistům nově možnost připojit se k jedné z 5 různých jednotek (sovětských, amerických a britských). Každá jednotka se skládá ze tří vozidel střední úrovně stejného typu a má sadu Combat Boosts, jako je Airstrike, Artillery Strike, Special Shells atd. pro účinnější boj s nepřáteli.

„Podobně jako v případě akce Domácí fronta, kterou jsme spustili minulé léto, budete bojovat v týmech po pěti hráčích proti nepřátelským armádám tanků řízených umělou inteligencí. Tentokrát se ale karty obrátily a jste to vy, kdo bude muset dobýt nepřátelské území a odrážet přitom nelítostné protiútoky. Připravte se přejít do ofenzívy, čelit mazaným a nebezpečným nepřátelům a získat jedinečný sovětský prémiový těžký tank VII. úrovně, trofejní vybavení a další odměny!,“ popisuje nový PvE režim Wargaming.

Bitvy se budou konat na čtyřech mapách, které byly vytvořeny speciálně pro Cestu do Berlína, včetně zbrusu nové mapy Berlína. Tři z nich budou k dispozici od začátku; Berlínská mapa však bude dostupná až od pozdního večera 8. května, do doby, kdy se příměří stalo oficiálním před 75 lety.

World of Tanks si můžete zahrát na PC, PlayStationu 4, Xboxu One, Xboxu 360, MacOS a iOS.