Diskutovaný a mírně kontroverzní vesmírný simulátor boje a obchodu Star Citizen přichází s další kuriozitkou. Vývojáři ze studia Cloud Imperium Games představili obří balíček s vesmírnými koráby, který do hry dorazí někdy v průběhu prvního kvartálu letoška. Nad jeho cenou ale zůstává rozum stát.

Dle oficiálních webových stránek stojí kolekce Legatus 2953 přesně 54 014,40 eura, tedy více než 1,3 milionu korun v přepočtu. Balíček údajně nabízí přes 175 korábů od všech významných výrobců a zahrnuje všechny lodě vydané a navržené do roku 2953.

„Každému veliteli flotily umožňuje vytvořit trvalý odkaz a vést lidstvo ke světlé budoucnosti,“ uvádí tvůrci hry.

Server IGN nicméně naznačuje, že s cenou to ve skutečnosti není tak jednoduché. Balíček je podle něj dostupný pouze pro hráče, kteří dosáhli konkrétní úrovně v organizaci Chairman's Club, na což je potřeba vynaložit alespoň 10 000 dolarů (v přepočtu 225 000 Kč) za jiné herní předměty. Na upřesnění cenového modelu ze strany samotného Cloud Imperium Games se zatím čeká.

Když už se s cenou smíříme – budiž, například ve skinech do Counter-Strike 2 se také točí obrovské peníze – narazíme na další bizarní fakt. Star Citizen totiž dosud nebyl oficiálně vydán a v současné době jsou pro zájemce dostupné teprve alpha verze.

Zcela logicky se může naskytnout otázka ve stylu „Kdo by to probůh kupoval?“, ale věřte, že zájemců je dost. Přední fanoušci hry se nebojí utrácet nemalé peníze za předražené balíčky a důkazem toho jsou data z trackeru CCU Game, podle nichž hráči během roku 2023 do titulu narvali přes 117,5 milionu dolarů (více než 2,6 miliardy korun).

Star Citizen je už od roku 2012 v aktivní crowdfundingové kampani a právě loňský rok lze pro hru z hlediska výdělku považovat za vůbec nejúspěšnější. Už šest let v řadě je navíc možné říct, že hra získává od lidí čím dál více peněz – od roku 2017 se tržby každoročně zvedaly. Celkově se hře povedlo vybrat přes 658 milionů dolarů (14,1 miliardy korun) z pěti milionu různých účtů.