Černá mlha halí do tmy celou Runeterru, každý kraj i to poslední místečko klidu. Temné duše obsadily Vyvolávačův žleb a poslední záchranou jsou už jen Strážci světla. Event „Rise of the Sentinels“ už sice v League of Legends nějakou dobu probíhá, ovšem příběh se teprve rozvíjí a mnohá tajemství se postupně poodhalují. Příběh padlého krále Viega, jenž započal letos v lednu, pokračuje a kdo ví, jak to celé skončí.

ZBĚHLÝ STRÁŽCE AKSHAN

Po spoustě různých dohadů a debat se dozvídáme, že Akshan je sebevědomým, ale sebestředným strážcem, který nikdy nesnesl krutost. Vždy bude bojovat za spravedlnost a neohlíží se na to, jak moc zničený z boje vyvázne. Po zavraždění své učitelky se ovšem vydává na cestu pomsty a snaží se najít jejího vraha.

Pokud si Akshana chcete vyzkoušet ve hře, připravte se na souboj na středové lajně plného houpání, přesných útoků a neviditelných náletů na vaše nepřátele.

Pasivka – při každém třetím útoku způsobí dodatečné poškození a pro sebe získá štít, pokud byl útok veden na nepřátelského šampiona. Když Akshan zaútočí, provede navíc dodatečný útok způsobující snížené poškození.

Pomstyrang – Akshan vystřelí bumerang, který prodlužuje svůj dosah každým zasaženým nepřítelem.

Lovec padouchů – je víc než záludný. Jeho pasivka je označení nepřátel za padouchy a pokud takto označený nepřítel zabije člena týmu, je Akshan schopen oživit svého padlého spojence zabitím označeného nepřítele. Aktivní schopnost je pak zneviditelnění, které vyprchá po dvou vteřinách, tedy pokud není zrovna ve křoví či jiné terénní překážky. To pak kamufláž funguje, dokud jej neopustí.

Hrdinské zhoupnutí – schopnost má tři fáze. V první fázi Akshan vystřelí kotvu na terénní překážku, následně se zhoupne, přičemž střílí na nejbližší objekt a ve třetím kroků se dohoupne na místo označení, případně může seskočit a rovnou útočit.

Zasloužený trest – útok má poměrně velký dosah, kdy se Akshan zaměří na nepřátelského šampiona a začne vkládat náboje do zbraně. Po nabití je v rychlém sledu uvolní a každá střela udělí šampionovi, poskokovi nebo budově poškození v závislosti na chybějícím zdraví.

Ačkoliv nové útoky vypadají víc než lákavě, vývojářům v Riotu se povedlo vyrovnat schopnosti tak, že šampion nepůsobí nijak moc silně, spíš naopak. Ovšem tenhle „menší“ problém poměrně dost předčí jeho vlastnost okamžitého oživení spojenců. Je tudíž ve hvězdách, jak se dál povede a jaký bude jeho osud na bitevním poli.

JAK TO VŠECHNO VLASTNĚ ZAČALO

Ať jsme trošičku v obraze, uvedeme vás zhruba do celého příběhu, který se rozvíjí už od ledna při vydání šampiona Viega.

„Žil byl jeden sobecký král, který se zamiloval do obyčejného děvčete, jež bylo švadlenou. Požádal ji o ruku a celý svůj život zasvětil pouze jí. To ovšem mělo dopad na královu zemi, ve které vypukly nepokoje, a tak se poddaní rozhodli vyslat vraha, aby ukončil vladařův život. Ovšem, osud tomu nechtěl a místo Viega ránu schytala jeho královna Isolda, ta na následky jedu postupně umírá, nicméně Viego je odhodlán ji za každou cenu zachránit i za cenu celého království.

Na objevení protijedu padla i ta poslední koruna, země upadla do chaosu a Viego pln zášti a zoufalství ze smrti manželky, se vydává s armádou na Požehnané ostrovy, cestou vyvraždí všechno živé v dosahu, jen aby se dostal k vodě, která zvládne uzdravit každý neduh.

Jeho pokus ji přivést zpět mezi živé sice vyšel, ale jen na pouhou chvilku, kdy nepříčetná, zmatená a bolestí utrápená Isolda se probouzí jako stínový přízrak, vytrhne Viegův meč a sama jej bodne přímo do srdce svého milovaného manžela.

Tisíce let Viego spal a nyní ožívá se zvrácenou myslí, postupně šíří temnou mlhu, která pátrá a touží po všem živém hledajíc způsob, jak navrátit svou drahou polovičku po jeho bok.“

NOVÉ SKINY

Jestli vám ještě zbyly nějaké peníze po Steam slevách, tak je můžete začátkem nového měsíce utratit za kosmetické předměty. V obchodě právě najdete tematické Sentinels skiny pro Riven, Irelii, Dianu, Olafa a Vayne. Nechybí ani ruined skin pro Pantheona. Těšit se můžete i na různé chromy, pro jednotlivé nově přidané skiny, vtipné emoty a wardy.

CO BYLO DOPOSUD ODHALENO

Příběh celého eventu postupně rozuzluje, co se dělo v pozadí a jaké temné intriky stojí za vším tímhle eventem. Jedna z postav, která prozatím přečkává na temné straně, je yordlice Vex, dříve známá jako Norra, o které se předpokládá, že bude dalším šampionem v League of Legends. Zatím se o ní ví málo, avšak jedna z nejpopulárnějších teorií je ta, že právě ona je původní majitelkou kouzelné kočky Yuumi a záhadné knížky, která dokáže jeho majitele teleportovat na různá místa.

Co jsme se zatím z eventu dozvěděli, tak to, že Vex je samotářka, které je všechno doslova šumák. Nesnáší cokoliv, co je moc hyperaktivní a jejím hlavním zaměřením bude pravděpodobně stínová magie. Ta bude umět zpomalovat okolní nepřátele.

V příběhu padlého krále Viega má mít významnou roli a určitě se s ní ještě setkáme.

Dosavadní event je stále v průběhu a po menším naléhání ze strany komunity, je i urychlen postup příběhem díky opakující se nevypisující se misi, která přidává body do postupu příběhu. Zároveň bodíky získáte za každou účast v jakémkoli zápase včetně TFT. Jak se vám doposud příběh líbí?