Otevřený svět závodní hry Forza Horizon 5 bude nejen rozsáhlý, ale také rozmanitý. Mapa Mexika, která je 1,5krát větší než mapa ve Forze Horizon 4, se skládá z 11 pestrých biomů. Těšit se můžete na tropické pobřeží, vyprahlé kopce, džungle, písečnou poušť, kaktusovou poušť, skalnaté pobřeží, město Guanajuato, bažiny, zemědělskou oblast, kaňon i sopku se zasněženým vrcholem.

Vývojáři ze studia Playground Games si Mexiko pochvalují. Nabízí vskutku pestré prostředí, které se bude odrážet v zážitku z Forzy Horizon 5. Do toho promluví ještě roční období, které jednou za týden promění každý z 11 biomů. Během jara zažijeme v džungli období dešťů, zatímco léto může přinést intenzivní tropické bouře na pobřeží. Tvůrci tvrdí, že roční období zajistí, že se Mexiko jen tak neohraje. Navíc změna ročního období otevře v jednotlivých biomech jiné cesty.

Přečtěte si také: Forza Horizon 5 se zaměřila na zvuky. Ty ovlivní vylepšení motoru a výfuku

Kaňon byl ukázán v červnovém traileru a je plný skalních útvarů. Každý biom má jedinečné zvuky a v kaňonu uslyšíte více ozvěn. Tropické pobřeží je plné palem, racků, bílých písečných pláží a klidné vody. Alespoň do té doby, než přijde období bouří, které zcela změní způsob, jakým je třeba se po ní pohybovat. Pozor si máte dávat na létající palmy.

Zemědělská oblast nabízí kopce plné bujné vegetace, ovocných stromů a širokých mělkých řek. Při projížďce tímto biomem na vás čeká spousta plotů, které můžete rozbít, a malebných usedlostí, které můžete prozkoumat.

Vyprahlé kopce jsou ikonické suchou trávou a spoustou otevřeného prostoru. Jedním z nejúžasnějších míst tohoto biomu je jezero, které v létě vysychá a otevírá nové cesty a zkratky.

Přečtěte si také: BMW, Chevrolet, Ferrari, Ford, Hyundai i Volkswagen ve Forze Horizon 5

Džungle je plná bujné, husté vegetace a vysokých stromů, které skrz koruny propouštějí sluneční paprsky. Nabízí také působivé vodopády a klikaté řeky. V oblasti můžete najít řadu skrytých chrámů.

Poušť je skutečnou pouští se spoustou kaktusů, skalních útvarů, květin a divoké zvěře, což neplatí o písečné pouští. Ta zase přináší vysoké písečné duny, které jsou ideální pro projížďku v buginách. Skalnaté pobřeží se zase vyznačuje spoustou stromů a vegetace. Občas se zastavte a kochejte se výhledem na oceán a na zapadající slunce. Jako bonus se můžete projet po golfovém hřišti.

Bažiny nezní jako nejlepší místo pro závody, ale mělké vody tohoto biomu jsou pro ně skvělým místem. V bažině se také nachází spousta mangrovníků, které mají velmi silné, vzájemně propojené kořeny. Těmi se můžete během závodů skutečně prodírat a měnit trasu podle toho, zda to vaše auto zvládne.

Přečtěte si také: Forza Horizon 4 bez nových aut, zatímco Forza Horizon 5 klade důraz na počasí

Předposlední zastávkou při představení rozsáhlého světa Forzy Horizon 5 je město Guanajuato s úžasnou architekturou a zářivými barvami. Na rozdíl od mnoha jiných měst se však vyznačuje velkým množstvím kopců a tunelů, díky čemuž mají být závody opravdu zábavné.

Na závěr jsem si nechal masivní horu se sopkou. Nachází se hned vedle kaktusové pouště a na jejím vrcholu se vám naskytne nejen pohled na celý tenhle rozmanitý svět, ale také se můžete setkat se sněhem.

Jak se vám líbí Mexiko? Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku na Xbox One, Xbox Series X|S a PC. Ve hře budou české titulky.

Přečtěte si také: Nové easter eggy v GTA Online, Sony se nevzdává PlayStation Home