V Apexu nám již brzy začne třetí sezóna a s ní i spousta nového obsahu. Respawn pomalu ukazuje náznaky jednotlivých novinek a je dost možné, že se v průběhu víkendu dozvíme zase něco nového. Jednou z největší a zároveň nejdiskutovanějších novinek je nový hrdina. Bohužel se Respawnu nepodařilo tajemství dostatečně uchránit a o příchodu Crypta, jenž je nyní oficiálně potvrzen, se vědělo snad dřív než o hrdince Wattson. Už teď je navíc vydataminovaných asi dalších 7 hrdinů, takže o další legendě asi budeme vědět zase nějakou dobu dopředu.

Je ale nutno uznat, že vývojáři se opravdu snažili a dávali nám dost zajímavých náznaků o příchodu nové legendy. Začalo to vlastně trailerem na druhou sezónu, kde se Crypto objevit za svým počítačem. Následně jsme mohli vidět jak někdo hackoval arénu a bannery začaly mizet a končilo to tím, že jsme samotného Crypta mohli ve hře zahlédnout. Nyní jsme dostali druhé příběhové video z řady Stories from the Outlands, které se právě na nového hrdinu zaměřuje. Bohužel nevíme, jakými schopnostmi bude Crypto disponovat. Existuje spousta teorií, jaké by mohly být. Jasné je pouze to, že bude v boji používat drony.

Další potvrzenou novinkou je malá předělávka ranked systému. Nebude se jednat o nic velkého, ale já osobně to beru jako jednu velkou výhodu. Základní změnou bude dostávání RP i za asistenci. Ta se bude počítat, pokud váš spoluhráč zabije někoho, komu jste udělili 5 sekund před tím poškození. Další změnou je navýšení 10x všech bodů v systému, takže za kill teď dostanete 10x víc, ovšem na rank up bude také potřeba 10x víc. Změna se netváří jako velká novinka, ovšem vývojáři to odůvodňují tím, že nebylo, jak odměnit hráče mezi 1RP a 2RP, takže teď to bude jednoduše 15RP.

Těšit se můžeme i na kosmetické vylepšení podle ranku, kde jsme momentálně skončili v téhle sezóně. V nové sezóně se máme připravit na mnohem víc.

Další očekávanou změnou je i nová zbraň, ta je již opět potvrzená. Má se jednat o Charge rifle, kterou fanoušci Titanfallu rozhodně dost dobře znají, jednalo se totiž o jednu z nejsilnějších zbraní proti titánům. Ovšem na bližší informace si ohledně této zbraně ještě budeme muset počkat.

Zapomínat bychom neměli na nový Battle Pass, jenž nás novou sezónu také čeká. U něho nám Respawn slibuje opět spoustu novinek a mnohem zajímavějších odměn. Je dobré vidět, že se vývojáři poučili z první sezóny a snaží se hráčům v tomto ohledu opravdu naslouchat, škoda že jen trochu pozdě.

Během následujících dní se můžeme těšit na spoustu dalších informací, protože nová sezóna s číslovkou 3 začíná již 1. října. Jste připraveni?