Zazvonil zvonec a podvodu je konec. Dnešním dnem se vypínají servery velice nezdařilého masivně multiplayerového survivalu The Day Before. Vývojáři před spuštěním předběžné verze slibovali hory a doly, ale nakonec na Steamu začali prodávat zcela odlišnou a velice nedodělanou hru. Vše dospělo tak daleko, že Steam začal hráčům vracet peníze. Později vydavatelská společnost Mytona potvrdila vrácení peněz úplně všem majitelům hry.

Servery The Day Before se vypínají dnes, 22. 1. 2024, jak bylo dříve oznámeno. Teď už je hra jen připomínkou toho, jak vývojáři šikovným marketingem dokážou zmást hráče i novináře. I když indicií o tom, že The Day Before bude průšvih, bylo hodně.

„Jsme vděční naší komunitě za podporu v průběhu celého projektu. Bohužel bez vývojářského týmu nemáme jinou možnost než projekt oficiálně ukončit. Upřímně děkujeme všem našim fanouškům za tuto cestu a přejeme všem šťastné prožití svátků,“ bylo uvedeno v oficiálním prohlášení.

Budete se divit, ale údajně existují hráči, kteří by si přáli v hraní The Day Before pokračovat. Jistý Luci0 koncem loňského roku uvedl, že chystá offline crack. Za posledních 24 hodin hru hrál jeden člověk. Možná to byl právě Luci0...

The Day Before bylo nejočekávanější hrou loňského roku na Steamu (z pohledu přání hráčů). Podle SteamDB bylo ve hře současně nejvíce 38 104 hráčů.

Titul vyšel 7. 12. 2023 v předběžném přístupu a schytal velkou kritiku nejen za velké problémy a chyby, ale také za nedodržení slibu. Původně mělo jít o masivně multiplayerovou online survival akci, místo toho je to ale extrakční střílečka v malých uzavřených mapách bez viditelných survival prvků. Více zde.