Příběh nepovedené hry The Day Before se pomalu chýlí ke konci. Vývojáři chystají vypnutí serverů poté, co dnes už neexistující studio Fntastic oznámilo 11. 12. 2023, že mu došly peníze a chybí prostředky na pokračování ve vývoji.

Hra byla spuštěna v předběžném přístupu na Steamu teprve 7. 12. tohoto roku. Servery budou vypnuty přesně za měsíc, tedy 22. 1. 2024. Steam od té doby proaktivně vrací peníze všem, kteří ještě nepožádali vydavatelskou společnost Mytona o vrácení peněz.

„S lítostí vám oznamujeme, že Fntastic oficiálně ukončil provoz. Z tohoto důvodu se The Day Before nebude dále rozvíjet a servery budou 22. ledna 2024 vypnuty,“ je uvedeno v oficiálním prohlášení.

„Jak jsme již dříve oznámili, náš vydavatel, společnost Mythona, podnikl kroky u Steamu, aby všem, kteří si hru zakoupili, zaručil vrácení peněz. Pokud jste ještě neobdrželi své finanční prostředky, Steam by vám je měl v nejbližší době zaslat.“

„Jsme vděční naší komunitě za podporu v průběhu celého projektu. Bohužel bez vývojářského týmu nemáme jinou možnost než projekt oficiálně ukončit. Upřímně děkujeme všem našim fanouškům za tuto cestu a přejeme všem šťastné prožití svátků.“

Jsme na konci podivného příběhu, jenž se začala psát už v roce 2019, kdy bylo The Day Before oznámeno jako masivně multiplayerový survival s fotorealistickou grafikou a otevřeným světem. Jak se ale o několik let později ukázalo, vše to byly jen lži.