Partnerství společností Discord a Sony, které bylo oznámeno v loňském roce, nese první ovoce. Firmy oznámily, že postupně zavádějí plnou podporu Discordu s konzolemi PlayStation 5 a PlayStation 4.

Včera podpora Discordu s konzolemi PlayStation začala fungovat pro americké hráče. Postupně se dostane na všechny PSN profily a umožní vám propojit účty. Na Discordu potom vaši přátelé uvidí, co právě na PS5 nebo PS4 hrajete. Ve svém profilu na Discordu si dokonce můžete nechat zobrazit své PlayStation ID. To je užitečné zejména u her podporující cross-play. Kamarád se k vám může snadno přidat.

Propojení účtů Discord a PlayStation je snadné – stačí přejít do uživatelského nastavení, pak do sekce propojení a na stránce se zobrazí ikona PlayStation, na kterou kliknete a přes prohlížeč autorizujete účet v síti PlayStation Network.

„Ať už dáváte přednost hrám pro jednoho hráče, nebo byste se rádi zapojili do bojů pro více hráčů, vaši přátelé z celého světa budou moci vidět, jaké hry pro PlayStation hrajete, a začít konverzaci o tom, že si chtějí zahrát s vámi,“ dodává tisková zpráva.

Zpráva přišla jen několik hodin poté, co PlayStation oznámil, že za 3,6 miliardy dolarů kupuje vývojáře Destiny, studio Bungie. Navzdory akvizici Bungie ujistilo fanoušky série, že si zachová plnou tvůrčí kontrolu a vydavatelskou nezávislost nad univerzem Destiny.