Vedení studia Firefly po několika méně zdařilých pokusech vsadilo na nostalgii a fanouškům série „hradního simulátoru“ naservíruje remaster prvního dílu.

Stronghold: Definitive Edition využívá dvacetiletý odkaz značky a vedle dvojice klasických kampaní vyprávěných v průběhu 26 misí přináší také čerstvý obsah pro jednoho hráče v podobě nové příběhové kampaně od spoluzakladatelů Firefly Studios Simona Bradburyho a Erica Ouelletta.

Hra si zachová herní mechanismy a pochlubí se vylepšenou grafikou a animacemi. Právě na lepší vizuální stránku se zaměřil první vývojářský deníček. Zachováno bylo přibližně 60 až 70 % textur a modelů. Zbytek byl vytvořen tak, aby odrážel styl původního prvního Strongholdu. Výjimkou jsou animace postav, obléhacích strojů a dalších, včetně ohně. Všechno totiž ve Strongholdu běželo jen při 16 snímcích za sekundu. V modernizované podobě všecičko působí přirozeněji.

Výprava s cílem sjednotit své království proti Kryse, Praseti, Hadovi a Vlkovi započne 7. 11. letošního roku. Stronghold: Definitive Edition se pochlubí českými titulky.