Mnozí hráči nedokážou Diablu Immortal přijít na jméno a raději by si zahráli právoplatné pokračování. Pokud ale plánujete dát hře šanci, tak dnes Blizzard oznámil datum vydání.

Ke spuštění Diabla Immortal dojde 2. 6. letošního roku nejen pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS, ale překvapivě také pro PC ve veřejné betě (přes Battle.net). Předběžná registrace pro všechny verze zde.

Podle vývojářů bude Diablo Immortal na počítačích podporovat cross-play a cross-progression, stejně tak ovladač a klávesnici. To znamená, že hráči na mobilech/tabletech a PC budou hrát spolu a bude možné jednoduše přenášet postup mezi jednotlivými verzemi hry.

Diablo Immortal je bezplatné masivně multiplayerové RPG, které se odehrává po Diablu 2: Lord of Destruction. Hra bude pouze online a pochlubí se novými postavami, příběhovou linkou a dalším obsahem.

Diablo Immortal je první hrou ze série Diablo pro mobilní zařízení a také první MMO této značky. Na květen Blizzard dříve avizoval představení Warcraftu pro mobily.

„Jelikož se jedná o první hru Blizzardu navrženou od základu pro mobilní zařízení, bylo pro nás důležité přinést zážitek hodný této série, takže jsme provedli spoustu testů, zapracovali mnoho zpětné vazby a vytvořili hru, o kterou se s hráči velmi rádi podělíme. Těšíme se, až vypustíme tento nový epický přírůstek do série Diablo, a už se nemůžeme dočkat, až se ke všem připojíme ve svatyni Sanctuary,“ řekl Mike Ybarra, prezident Blizzardu.

ZNÁMÉ TŘÍDY A OBSAH ZDARMA

Až do Diabla Immortal vstoupíte, budete si moci vybrat mezi šesti klasickými třídami. Nechybí barbar, křižák, lovec démonů, mnich, nekromant a čaroděj. V průběhu základního příběhu, který se odehrává mezi koncem Diabla 2 a začátkem Diabla 3, se objeví nové i známé postavy ze světa Diabla, například Deckard Cain.

„Diablo Immortal nabízí sociální zážitek MMOARPG, který je v sérii zcela nový,“ uvádí Blizzard v tiskové zprávě „Hráči budou sdílet obrovský svět s ostatními při průzkumu Sanctuary, vytvářet Warbandy až s osmi členy, aby mohli čelit skupinovým výzvám, jako jsou například intenzivní bossové nájezdu Helliquary, a připojovat se ke klanům až se 150 přáteli, aby získali náročné klanové úspěchy. Hra také obsahuje robustní systém PvP založený na frakcích.“

„Více než 30 milionů hráčů provedlo předběžnou registraci, aby získali přístup hned po spuštění hry a připravili se na nadcházející bitvy," chlubí se Blizzard. "Všichni hráči obdrží na oslavu tohoto významného milníku při spuštění hry úžasnou sadu kosmetiky Horadrim. To je však jen začátek, protože v následujících letech bude hra pravidelně a zdarma rozšiřována novým obsahem, včetně nových zón, dungeonů a tříd postav.“