Do žebříčku nejprodávanějších her za červenec v JRC a Smarty promluvily slevy. Na prvních stupních vítězů stojí FIFA 23 a Hogwarts Legacy, které se objevují mezi nejprodávanějšími tituly pravidelně. Třetí je gangsterská akce Grand Theft Auto V. Červnový hit v podobě Diabla IV najdeme až na devátém místě.

„FIFA 23 zažívá poslední měsíce úspěchu, než ji nahradí nejnovější fotbalový počin od EA, EA EA Sports FC 24,“ popisuje za JRC a Smarty Petr Kratochvíl. „Stříbrnou medaili hra Hoghwarts Legacy získala nejen díky své kvalitě a tematickému zasazení do kouzelného světa Harryho Pottera. Prodeje podpořila také cenová akce, kterou jsme v JRC na titul připravili,“ doplňuje Kratochvíl.

  1. FIFA 23
  2. Hogwarts Legacy
  3. Grand Theft Auto V
  4. Minecraft
  5. NHL 23
  6. Zaklínač 3: Divoký Hon
  7. Dead Island 2
  8. God of War Ragnarök
  9. Diablo IV
  10. Red Dead Redemption 2

Je zajímavé, jak je žebříček odlišný od Xzone, kde naopak v červenci uspělo Diablo IV, Final Fantasy XVI a God of War Ragnarök. FIFA 23 se do TOP 10 u Xzone ani nedostala.

V žebříčku konzolí vládne PlayStation 5, který si hráči vybírají hned v několika variantách, ať už jako samostatnou konzoli, bundle s ovladačem navíc nebo v bundlu se hrou God of War Ragnarök. Druhou příčku obsadila nejnovější verze Nintendo Switch – Nintendo Switch OLED.

„Nintendo získává stále více na popularitě a snaží se PlayStationu šlapat na paty, což nám dělá radost, protože i mezi námi je spousta Nintendo hráčů,“ podělil se Kratochvíl.

Na bedně pak je i Xbox Series X, který se dá pořídit v bundlu s Diablem IV nebo s Forzou Horizon 5. Následuje klasická starší verze Nintenda Switch a žebříček uzavírá nováček mezi konzolemi – Asus ROG. Tento handheld vzbudil mnoho pozornosti už při svém vydání.

  1. PlayStation 5
  2. Nintendo Switch OLED
  3. Xbox Series X
  4. Nintendo Switch
  5. Asus ROG