Přesně za dva měsíce, tedy 8. března, vychází nový díl z populární hack'n'slash série Devil May Cry. Už v průběhu vývoje bylo naznačeno, že Devil May Cry 5 by mohl být jedním z nejlepších dílů značky, neboť Capcom se snaží vyhovět přáním fanoušků série. Jak moc se jim to povede, si povíme jindy. Z rozhovoru pro Gameshot každopádně vzešlo pár vskutku příjemných informací a novinek.

Nejdříve zmíníme hrací dobu: režisér hry Hideaki Itsuno sdělil, že Devil May Cry 5 zabere přibližně 15 hodin. Z hlediska délky kampaně by se mělo jednat o nejdelší díl série. Samozřejmě můžeme počítat se znovuhratelností, která číslo zvýší.

Už známou věcí je ta, že budeme moci hrát za tři charaktery: logicky Dante, dále Nero a nakonec někdo známý jako V. Ovšem z Itsunových slov vyšlo najevo, že charakterů by mohlo být i více. Bude stačit, když se fanoušci dostatečně projeví. Za koho byste si rádi zahráli vy?

V neposlední řadě bylo oznámeno ještě jedno demo před vydáním hry. Prosincové bylo exkluzivní pro Xbox One, ale nově se dočkají i majitelé PS4. Osamocení počítačoví hráči tak zůstali na suchu a jestli se svého dema taky dočkají, nevidím moc pravděpodobně. Samozřejmě nechci nic zakřiknout. Demo bude dostupné od 7. února