Předplatné Xbox Game Pass a PC Game Pass je skvělou možností, jak si zahrát hry, které nezapadají do vámi vyhledávaného žánru. Často to bývají neotřelé nezávislé tituly, o nichž se tolik nemluví. To by byl nejspíš případ hororové detektivky The Last Case of Benedict Fox. Ta se nachází na pomezí metroidvanie, plošinovky a akční adventury s bojovým systémem podobným soulslike.

Právě na souboje se detailněji zaměřil nový čtyřminutový gameplay trailer. Podle vývojářů je bojový systém precizní a taktický. Po hráčích se bude vyžadovat, aby své tahy plánovali s dostatečným předstihem. Když se totiž ocitnete v obklíčení protivníků, tak nemáte šanci. Jinak je vyžadováno včasné blokování útoků a vyhýbání se jim.

Video ukazuje rovněž pomocné předměty, například pochodeň, jež bude nepostradatelná při průzkumu temných lokací. Čekají vás také části s hádankami a několik strašidelných oblastí.

Pro zajímavost dodejme, že hlavní hrdina Benedikt Fox je samozvaný detektiv svázaný se svým démonickým společníkem. Tohle netradiční pouto musíte využít k prozkoumání myslí nedávno zesnulých lidí a hledat vodítka a odhalovat tajemství starého sídla, kde byl zavražděn mladý pár a kde zmizelo jejich dítě.

„Dopřejte si temné intriky plné tajných organizací, zakázaných rituálů a chladnokrevných zločinů v ručně vytvořeném dobrodružství oživeném fascinujícím uměleckým stylem ve stylu Burtona,“ láká tisková zpráva.

The Last Case of Benedict Fox vyjde 27. 4. tohoto roku na PC a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude hra dostupná v Game Passu.