V polském 11 bit studios se připravují na odhalení svého nového projektu. Tvůrci her This War of Mine, Frostpunk a Moonlighter do světa poslali děsivý trailer a vzkázali, že k odhalení dojde 12. 6. během PC Gaming Show.

V krátkém videu zřejmě vidíme člověka na operačním stole, který se nakonec probudí a otevře oči. To samo o sobě je děsivé. Na sociálních sítích 11 bit studios ještě uvádějí citát Alexise Carrela. Francouzský lékař, eugenik a vědec získal Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu za práce týkající se sešívání cév a transplantace. Jeho techniky šití a pokusy s přenosy orgánů byly základem pro cévní chirurgii, kardiochirurgii a transplantologii. Mimo jiné pracoval na vytvoření mimotělního oběhu a možnosti uchování orgánů vyňatých z těla pro transplantaci.

Zmíněný citát odkazuje na akt utrpení: Má-li se člověk stát lepším, musí se sám přetvořit. A to nepůjde bez bolesti, neboť je současně mramorem i sochařem.

Kromě této hry mají v 11 bit studios ve vývoji ještě dva další projekty, o nichž víme jen velmi málo. Známe je pod kódovým označením Dolly a Project 8. Druhého jmenovaného se můžeme dočkat brzy, teaser byl k vidění už loni v prosinci. V dubnu se potom objevil další, neméně záhadný teaser. Tak uvidíme.

Co je jisté, tak je vznik Frostpunk 2. Pokračování mrazivé strategie bylo představeno loni v srpnu.