Začíná nám červen! Kromě teplejšího počasí a začínající okurkové sezóny nás brzy čeká ne-E3. Ta totiž byla před časem oficiálně zrušena, ale samotné oslavy zůstanou víceméně při staré podobě. Nebude chybět hned několik různých show, prezentací a konferencí, které se uskuteční v běžném období E3. Nejen z toho důvodu, že je to letos o něco více chaotické než normálně, vám tak přinášíme přehledný kalendář toho, co nás čeká a kdy nás to čeká. A není toho úplně málo, tak pojďme na to.

SUMMER GAME FEST

Letošní „E3“ oficiálně odstartuje show Geoffa Keighleyho nazvaná Summer Game Fest. Konkrétně začne 9. června/júna ve 20:00 našeho času.

Co přesně uvidíme si ani neodvažujeme hádat. Pokud ale vezmeme v potaz předešlé Summer Game Festy, pak by mělo jít o vcelku nezaujaté ukázky her od velkého počtu společností na v podstatě jakoukoliv platformu.

DAY OF THE DEVS

Částečně součástí Summer Game Festu a částečně svou vlastní věcí bude show Day of the Devs. Ta se bude zaměřovat, stejně jako v minulosti, na ukázku předních indie titulů. Začne přitom hned po skončení Summer Game Festu, takže 9. června/júna večer.

V minulosti jsme se například na Day of the Devs dočkali ukázek her jako Psychonauts 2, Untitled Goose Game, What Remains of Edith Finch nebo Disco Elysium.

NETFLIX GEEKED WEEK

Od 6. června/júna poté poběží Netflix Geeked Week. Nás ale konkrétně zajímá segment spojený s hrami, kterého se dočkáme 10. června/júna v 18:00 našeho času. Mezi potvrzenými účastníky najdeme například The Cuphead Show, DOTA: Dragon's Blood, hry od Netflixu (včetně La Casa de Papel (Papírový dům), Lucky Luna nebo Poinpy), Sonic Prime a Tekken: Bloodline. O pár dní dříve bychom se také měli dočkat Cyberpunk: Edgerunners. Dříve oznámeného anime ze světa Cyberpunku.

GUERRILLA COLLECTIVE + WHOLESOME DIRECT

Stálicí nášupu E3 konferencí se také stala show Guerrilla Collective. Ta nás čeká 11. června/júna v 17:00 našeho času. Těšit se můžeme na exkluzivní odhalení, ačkoli patří Guerrilla Collective mezi ty spíše méně zajímavé a menší prezentace.

Ihned poté začne Wholesome Direct.

FUTURE GAMES SHOW

11. června/júna zakončí Future Games Show ve 21:00 našeho času. Těšit bychom se měli na přibližně 40 ukázek her napříč těmi pro PC, PlayStation, Xbox a Switch.

XBOX & BETHESDA GAMES SHOW

Vedle Summer Game Festu bude tohle nejspíš show, na kterou se bude těšit největší procento z vás. I nás. 12. června/júna v 19:00 našeho času totiž začne Xbox & Bethesda Games Show. Ukázka her těchto dvou velkých společností.

Těšit se tak budeme moci nejen na ukázky nových her ze studií Xboxu, ale také samotné Bethesdy. Prezentace přitom bude na 90 minut.

PC GAMING SHOW

Poslední show, která zároveň letošní „E3“ uzavře, je PC Gaming Show. A to konkrétně 12. června/júna ve 21:30 našeho času. Mezi potvrzenými hrami se můžeme těšit na tuzemskou Armu 4, Warhammer 40K: Space Marine 2, Immortality nebo Victoria 3 včetně neoznámených her od studií Klei (Mark of the Ninja) a 11 bit studio (This War of Mine).

Očekávat máme přes 45 her.

A tím končí náš kalendář. Všechny konference pro vás navíc budeme živě streamovat. Takže si to ještě rychle shrňme:

ShowDatum a čas
Summer Game Fest9. 6. ve 20:00
Day of the DevsIhned po Summer Game Festu (9. 6. večer)
Netflix Geeked Week – herní segment10. 6 v 18:00
Guerrilla Collective11. 6 v 17:00
Wholesome DirectIhned po Guerrila Collective (11. 6. podvečer/večer)
Future Games Show11. 6. ve 21:00
Xbox & Bethesda Games Showcase12. 6. v 19:00
PC Gaming Show12. 6. v 21:30
Xbox Games Showcase Extended 14. 6. v 19:00

Samozřejmě také nesmíme zapomenout, že nás od 24. 8. do 28. 8. čeká letošní Gamescom.