Téměř desetiminutový trailer Death Stranding 2: On the Beach od studia Kojima Productions, který jsme viděli nedávno na akci State of Play, toho ukázal hodně, ale zanechal v nás řadu otázek spojených s tím, kam se vlastně při hraní podíváme. Prezentované dialogy dávají jasně najevo, že v plnohodnotném pokračování Death Stranding z roku 2019 opustíme území bývalých Spojených států a že se podíváme minimálně do Mexika. Reálný rozsah dalšího tažení působení Sama, kterého opět ztvárnil herec Norman Reedus, a organizace Drawbridge pod vedením Fragile (Léa Seydoux) ale dosud nebyl úplně zřejmý.

Vše trochu vyjasnil sám Hideo Kojima v nové epizodě jeho show HideoTube. Kojima potvrdil, že Death Stranding 2: On the Beach je zasazené na jiný kontinent. Sice nevíme, na jaký, ale s určitostí nás čeká výlet mimo Severní Ameriku, abychom nadále rozšiřovali chirální síť. Frakce UCA, která funguje jako jakási náhrada americké vlády, to udělat nemůže, protože její vstup do jiných částí světa by mohl být považován za invazi. Proto musí v propojování světa pokračovat soukromá organizace, tedy Drawbridge.

Jak už víme, mobilní základnou Drawbridge je loď s názvem Magellan, přičemž Kojima nově potvrdil, že může cestovat v podzemí díky tomu, že je schopná se ponořit do dehtu. A jakmile nějaké území úspěšně (a osobně) připojíte k chirální síti, Magellan se na něm může následně volně pohybovat, takže bude k dispozici na zavolání.

Připojení nových lokací k chirální síti ale mohou tentokrát ohrožovat přírodní živly. Ve videu jsme viděli masivní sesuv půdy nebo rozvodněnou řeku, během HideoTube pak Kojima zmínil i lesní požáry, zemětřesení a záplavy. Změny terénu přitom probíhají v reálném čase a mohou hráči odříznout cestu nebo zničit mosty a další stavby.

Death Stranding 2: On The Beach vyjde v roce 2025 ve verzi pro PlayStation 5. O případné PC verzi či o přítomnosti české lokalizace zatím nic nevíme.